2015. április 20.

Őszinték és édesek: ők a Meztelen Diplomaták

Vajon hogy jön össze az almaszedés, a meztelenül (nem) kaszáló lányok meg a dánok? Hát nagyon-nagyon-nagyon-nagyon… Szombaton jártunk először Meztelen Diplomaták koncerten és nem bántuk meg!

A srácok önmaguk zenéjét beachpopnak definiálják, mert az élet apró és nagy örömeit éneklik meg rejtői iróniával és rafináltsággal, mindezt a nyugati part optimista életszemléletével fűszerezve. Nemrég megjelent Almát szedek című klipjüket megnézve megcsapott minket a belőlük áradó üde és friss hangulat, így örömmel vágtunk neki az estének.

_dsc2455.jpg

Már eleve a helyszínválasztás is jó volt, a Mika Tivadar Mulató egy egész kellemes kis hely. Kicsinek tűnő, de zegzugos, barátságos, színes és vidám, bár térerő a koncerttérben, na az nincsen. Meg ruhatár se. Viszont nagyon meleg az lett. Lehet, hogy a srácok ezt előre tudták, mert koncert előtt nagyon cukin szépen kérték a koncertre látogató lányokat, hogy szoknyába bújjanak, és úgy pörögjenek-forogjanak velük. Minden esetre akár szoknyában, akár nem, a Mika kis termét sikerült megtölteni lelkes közönséggel, és a Meztelen Diplomaták egy nagyon hangulatos kis nyárváró koncerttel hálálta ezt meg.

A dalok nagyon fülbemászóak voltak, és bár többet meghallgattunk korábban, de a számunkra újakat is kedvünk volt velük dúdolni. Nem sok koncertről, zenekarról gondoljuk azt, hogy napközben hangulatosabb lenne, de most azt éreztük, hogy egy forró délutánon, a Balaton partján citromos sört vagy macifröccsöt kortyolgatva lenne igazán a helyén a Meztelen Diplomaták, és mi is ott, őket hallgatva annyira, de annyira jól éreznénk magunkat, hogy csak na. A fiúk pimaszul lelkes és naiv mosolyától egész egyszerűen mi újra gimisnek éreztük magunkat (pedig nem vagyunk olyan öregek, ehhem, ehhem) és jókat vigyorogtunk azokon a megjegyzéseken, hogy „most egy nagyon régi számunk következik”.

_dsc2725.jpg

A koncerten igazán kedves motívumok is helyet kaptak (hol szándékosan, hol direkt), amik erősen igényelték a zenekarhoz hasonlóan poénra nyitott és aktív közönséget. Nagyon kedves tapsoltatós és énekeltetős részek voltak szőve a programba, amik nagyon jól működtek a pici térben. A nagy zúzás közepette egy ponton elszakadt egy gitárhúr is, amitől nem estek kétségbe a fiúk, a közönség soraiból kértek alkalmi segítséget, ami így szintén egy vicces jelenete lett az estének. A legeslegvégén meg elénekelték a Dánok című számukat dánul… illetve megpróbálták, becsülettel. A biztos gyönyörű, ámde baromi nehéz nyelven írodott szöveget az első sorban állók tartották a kezükben.

Összességében azt tudjuk tanácsolni, hogy addig menjetek Meztelen Diplomaták koncertre, amíg ilyen viszonylag olcsón be lehet jutni és igazán részévé lehet válni a bulinak. És ne ódzkodjatok táncolni, ugrabugrálni, ne aggódjatok, ők is totál nemnormálisak. De ez annyira jól áll nekik! Kedvesek, lelkesek és ami a legfontosabb: látszik a szemükben valami olyasmi, amit nagyon keresünk és olyan jó rálelni.

 A fotókat Skublics Gergely készítette!