2016. február 28.

Álmodozás Bocskor Bíborkával

Bocskor Bíborka hangjában van valami éteri, lényéből pedig elképesztő tisztaság és finomság árad. Színpadi jelenségként sem lehet elmenni mellette: különleges, törékeny szépség porcelán bőrével, nagy szemeivel és sajátos mozgásával. Kicsit talán megfejthetetlen is, viszont egy biztos: nagyon könnyű vele elkalandozni a Magashegyi Undergound dalainak hallgatása közben a lelkünk különböző bugyraiba, és szétnézni ott. Álmodozók előnyben!rsz_1unnamed-8.jpg

Tegnapután

Egy „csendes”, „ócska”, „dologtalan vasárnap” játszódik a dal, de persze sokkal messzebbre megyünk benne Bíborka vezetésével: gondolatban valaki után, aki viharosan távozott az életünkből. Csodálatos, nem-is-annyira-titkos-de-annál-nagyobb-kedvenccel kezdjük a listát.

Nyár, némafilm

A dal, amiben a nyár, mint „vattazápor”, mint „vattapóni”, mint „fehér bohóc”, és mint „ sürgő vattahad” jelenik meg. Kell ennél több?

Végtelen kékség

Az egyik legújabb szerzeménye a zenekarnak, de az irány maradt: Bíborka szépséges hangja, költői szöveg, andalgós hangulat.

Árnyékok

A Magashegyi Undergound talán egyik legnagyobb slágere, amit Beck Zolival közösen hoztak össze, és gyönyörű klip is készült hozzá. Igazi álmodozók himnusza ez a dal, és a hangulatával mindig el tud kapni minket.

Fesztivál

Bíborkával egy teljes fesztivált átélhetünk fel-felvillanó képekben bő 3 és fél perc alatt. A poros cipőtől, a pultnál sorban állástól a csókig és a rámászásig minden benne van ebben az elálmodozós dalban.

Fűtenger

Kicsit mintha a Fesztivál unokatesója lenne a Fűtenger, csak ezzel egy nyári réten kalandozunk Bíborkával az álom és a valóság határán. „Dőlj le a párnádra, álmodd magad hozzám…”

Kicsi égitest

Hangulatában nagyon illik a sorba, dúdolgatós-merengős, képeiben pedig annyira elvont, hogy azt képzelünk bele, amit akarunk.

Újhold

Gyönyörű, megkapó szakítás feldolgozás dalban modva el. Nincs hangoskodás, nincs dráma, csak egyszerűen így alakult. Az élő, kétgitáros verzióban különösen üt, Bíborka hangjával pedig azonnal elmerengünk azon, hogy milyen is volt a kapcsolat, ami véget ért.

Darazsak

Kellemes nyári délutáni feelinges lődörgős-álmodozós dal, a csendben mosolygás hallgatás közben szinte biztos. „A boldogság csak egy áttörés, egy gondolat…”

 A teljes listáért irány a youtube csatornánkra!