2016. június 13.

KLIPPREMIER: Éva Presszó – Vitorláshajó

Az Éva Presszó zenekar 2015 év elején alakult meg azért, hogy a 60-as évek életérzése és a különböző modern stílusok ötvözetével lendületes, könnyen befogadható, kellemes zenét játsszon. A zenekar nem csak éneklésben, hanem gitár fronton is vagány csajokkal erősít Vígh Éva és Pesti Viktória személyében, a további tagok pedig Vincze Krisztián – gitár, Urhegyi Pál – basszusgitár, Takács Richárd – dobok, Jónás Péter pedig a  dalszövegekért felelős.rsz_1dsc_0964.jpg

Bár még csak egy évet tudhat maguk mögött a debreceni csapat, de azt igen aktívan töltötték, hiszen a kezdeti teltházas, önálló kocsma-bulik után, már fesztiválokon és nagyobb koncerthelyszíneken is megfordultak. Olyan zenekarok előtt is  felléptek már, mint a Hooligans, hiperkarma, Szabó Balázs Bandája és a Belmondo. Az Éva Presszó egyedi hangulatú, saját dalait különböző szakmai zsűrik is pozitívan értékelték, így került be az együttes a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjába is.

Az Éva Presszó jelenleg első albumán dolgozik, mindeközben koncerteznek és tehetségkutatókon is megmutatják magukat. Most pedig nálunk látható és hallható először legújabb daluk, a Vitorláshajó:

A most látható videó egyébként a zenekar 3 dalt tartalmazó EP-jének, és a hamarosan megjelenő Nyitva című albumuknak az előfutárai.

A zenekar gondolatai a dalokról a következők:

“A Vitorláshajó egyik esszenciális dala a zenekarnak, mert tökéletesen visszaadja azt az iróniát, amit megpróbálunk minden dalunkba beleszőni. A könnyed disco-funky mögött van valami görcsösen vigyorgó kétségbeesés, gyilkos szöveg egy kis éteri turappapával.

Az EP-n található másik két dal a Falu és a Pauza. Utóbbi egy minden időben nyári sláger, fröccsel, napfénnyel és cseresznyefával (nem is kell ennél több!). 

A Faluban a vidéki gyerekkor illatai, színei öltenek testet. Azok a homályos fényképek, amiket a nagyszülőkről őrzünk és hívnak minket, hogy megismerjük azokat, akiket már nem lehet.”

Mindhárom vadiúj dalt itt tudjátok meghallgatni!

nka_csak_logo_1_1.pngcstp-logo-web-small_1_1.pngA cikk megjelenését az NKA Cseh Tamás Programja támogatta.