2016. szeptember 20.

Megjelent az új Császári PillanatmŰvek lemez: itt a Zöldhullám

Megjelent a Zöldhullám, a Császári PillanatmŰvek legújabb lemeze. A Császári Gergely (ének, gitár, ukulele), Songoro Fatime (szaxofonok), Táborszky Bence (trombita, szárnykürt), Héjja Katalin (billentyűk, cimbalom), Heigl László (nagybőgő) és Mihalik Ábel (dob) felállású csapat szeptember 17-én, az A38-on mutatta be első nagylemezét, a dalok pedig most már hallgathatóak mind fizikai, mind digitális formában.2a.jpg

Császári Gergő így mesélt nekünk a lemezről:

“Elejétől a végéig egész, kerek történet. Műfajilag persze behatárolhatatlan, dalról dalra feszegetjük a korlátokat. De az eklektika ellenére mégis letisztult, mivel csak élőben játszott hangszerek vannak rajta. Semmi programozás meg kütyük, amik a kísérleti stádiumban még voltak. Tehát koncerten is átjön az esszencia. Ugyanez fordítva is igaz, mint hogy a koncerten tapasztalható szabad zenélés, fíling, szólók is szépen megmaradtak a végére is. Szeretjük egymást és a dalokat, ez a lényeg. Valami igazit akartunk, és úgy érezzük, hogy sikerült. Sokkal kevesebb igaz dolog van, mint kéne.”

A címadó Zöldhullámhoz már  klip is készült, a csapathoz passzoló természetes, közvetlen stílusban. Gergőt idézve:
A klip sztorija meg annyi, hogy kimentünk a Szabadság hídra utcazenélni és hívtam a legjobb kamerás, fotós barátaimat. Nem is tudtuk, mire számíthatunk. A közönség spontán gyarapodott a szűk egy órás koncert végére. Zöldhullámot az elején, a közepén is eljátszottuk, köztük meg, ami jól esett. A cél annyi volt, hogy dokumentáljuk azt, ami van. No filter, semmi smink, cicoma. Ez a közönségnek bejött, többen csatlakoztak is pár felvétellel a stábunkhoz, ha már elég komoly fényképezőkkel túristáskodnak manapság. Két óriási forma srác a műegyetemtől drónnal is nyomtak egy-két kört felettünk. Nagyon menő képeket csináltak. Ígértem nekik egy-egy viszkit cserébe, ezzel még adós vagyok, nem felejtem, összedobjuk!

A zenekar azt ígéri, megpróbálja a lemezt feltenni torrent oldalakra, ahova csak lehet ingyenesen, illetve fizikai formátumban is ajándékozzák támogatásért cserébe koncerteken. A srácok legközelebb Baján hallhatóak élőben, esemény itt!