2017. április 25.

DALPREMIER! Heavenhike : Életjel

A Heavenhike 2013-ban alakult Szolnoki Pisti és Vincze Peti közös szobazenekaraként a Kiskunhalas – Baja tengely vonalán valahol félúton, légvonalban. Eleinte szimplán csak a saját lelkük megnyugtatására írták a dalokat a melankóliára – és szarkazmusra – hajlamos fiatal férfiak, majd gyerekkori barátaikkal, Jáger Szabolcs dobossal és Belényi Gábor basszusgitárossal tényleges zenekarrá formálódtak.unnamed_5.jpg

fotó: Sepsi Gergő

Pár éves útkeresés, különféle közjátékok és a kezdeti angol szövegezés után Peti úgy döntött, hogy magyar dalszövegeket ír a Pisti által meghangszerelt, már meglévő dalokhoz. Mindez végül oda vezetett, hogy 2017. május 13-án megjelenik a Heavenhike Szívszorító címre keresztelt első nagylemeze a Keytracks Hungary Kft. gondozásában. Ennek első előfutára a most hallható Életjel, ami egyből vagány szövegvideót is kapott:

A megjelenés napján, azaz május 13-án a zenekar Budapesten a Gozsdu Manó Klubban tart egy barátságos kis „lemezmegmutató” koncertet az Amigod társaságában. Erre itt tudtok gyülekezni virtuálisan!