2017. június 17.

Seggest ugrani az Anna and the Barbies-zal

Tegnap jelent meg Pásztor Anna zenekara, az Anna and the Barbies legújabb dala, amihez mindjárt egy videóklip is készült.

A Segges a Balatonba című dal részben hozza a zenekartól megszokott gondolatokat, a szabadságérzetet, az apró dolgok megízlelését és örömét, másérszt viszont nosztalgiával szépíti meg az annó nem annyira kedvelt dolgokat is, mint például azt a bizonyos 90es évek beli lakóssági technót.

jpgannabarbi_segges_cover.jpg

A zenekar a dalt egy két és fél perces zenés tiszteletadásként határozza meg, amellyel „adózik mindazon megismételhetetlen pillanatok előtt, amik a múltunkat csiklandozva, életet pumpálnak a jelenünk fékezett habzású menetelésébe. Lopjunk kukoricát, aludjunk a stégen, gatyákat letolni, éljen a telihold: SEGGES A BALATONBA!!!” – üzeni Pásztor Anna.

A videóklipet illetőleg pedig ajánljuk figyelmetekbe a Boomerang alkalmazáshoz hasonlatos oda-vissza játszásokat a versszakok alatt, amitől még inkább emlék szerű lesz az egész videó. Ahogyan a régi történetekben is nagyobb súlyt kap egy-egy jelentéktelennek tűnő mozzanat, úgy itt is kiemelkednek ezek.

Persze maga a segges sem maradhat el, amit erős gyanúnk szerint (bár csak hátulról látható) Hernádi Dávid basszusgitáros hajt végre anyaszült meztelenül és nagyon önfeledten. 

Egy szó, mint száz, valószínűleg a populáris rádiók számára nem ez lesz a nagy nyári sláger, de az “alterosok” között mindenképpen megérdemli ezt a címet. 

Werk fotók a forgatásról: