2017. október 5.

18 karikás klip a BEKVARTtól

A Bánfalvi Eszter Kvartett 2010-ben alakult, a Kaposvári Egyetem színész szakos hallgatóiból. A névről azt mondják, több rossz lehetőségből (Albatros, Students, Focisuli stb.) a legrosszabbat választották, hiszen legalább 8-an vannak, Bánfalvi Eszter nincs köztük, és közük sincs a jazzhez. A zenekar különlegessége, hogy tagjai végzett színészek és fellépéseiket igyekeznek show jellegűre formálni – a színpadon 6-10 ember áll, többen több hangszeren is játszanak, ezzel is izgalmasabbá téve a produkciót. A zenekar idén a Cseh Tamás Program segítségével elkészítette első nagylemezét A hetedik év címmel, melynek a Spritzermann c. számához klip is készült. Egyébiránt a műfaji meghatározásuk: csajozós rock.22050286_1694872530554810_2846142164916864000_n.jpg

A Spritzermann klipjében egy fordított castingot látunk a girl power jegyében, melyben a fiúknak kell bizonyítaniuk két lány előtt. A forgatás természetesen rengeteg mókás percet okozott a zenekar tagjainak, akik egyébként teljes terjedelmükben így néznek ki: Formán Bálint – gitár, billentyű, ének; Fehér Balázs Benő – dob; Horváth Szabolcs – gitár; Kárpáti Pál – klarinét, perkák; Keresztény Tamás – basszus gitár, ének; Lábodi Ádám – ének; Lovas Rozi – billentyű; Tolnai Hella – hegedű; Vitányi-Juhász István- rap, show; Garami Samuel Miksa – trombita; főfőnök: Zságer-Varga Ákos (Zagar).

A klipről így sztoriztak a srácok:


Formán Bálint: “Nagyon vártuk a vizes jelenetet, mert elég meleg volt. Hálistennek tudtuk előre, hogy mire készülnek a filmesek, úgyhogy beszereztünk pár rozoga hangszert, nem az igaziakat tettük tönkre. Jó fejek voltak a tűzoltók, mert nem egyből a fejünkre céloztak maximális erővel, de azért így is eléggé izgultunk, hogy le ne mosson minket a domboldalról. Törölközőt viszont persze senki nem hozott, úgyhogy utána fél órát vacogtunk, mivel akkor már a nap is lement.

Keresztény Tamás: “Én hoztam törölközőt.

Bálint: “Elég régóta ismerjük egymást, de annyit még nem röhögtünk a másik fején, mint a kanapés jelenetek forgatása közben. Kárpáti Palkó Super Marió-szerű karaktere többeket megihletett, hogy egy sorozatot kéne köré építeni.

Tamás: “Akkora veszekedés még sosem volt a zenekar életében, mint amekkorát az alkotótáborban a Spritzermann kirobbantott. Hogy akkor most voltaképpen legyen, vagy ne legyen. A dal szerzője (Formán Bálint) azon a véleményen volt, hogy ne legyen. Kiabáltunk egymással, fröccsöztünk, aludtunk, aztán másnap megcsináltuk.

A zenekart legközelebb október 26-án láthatjátok a Kuplungban!