Elefánt

Bemutatás

Az Elefánt története még nem hosszú, de annál ütősebb. A srácok mindössze két nagylemezzel a hátuk mögött máris kitörölhetetlen nyomot hagytak a magyar alternatív zenei palettán. Dalaik sajátos atmoszférát hordoznak, amit a kreatív zenei megoldások és a különleges dalszövegek tesznek igazán egyedivé. Ahogy ők fogalmaznak: filmzenéket írnak nem létező filmekhez.

Alapítás

A jelenlegi formájában 2012 januárja óta zenélő Elefánt 2011 decemberében mutatkozott be. A zenekar Magányos című számához - amelyet a két alapító tag, Szendrői Csaba (ének) és Tóth András (gitár) írt - a Szimler Bálint és Rév Marcell nevéhez kapcsolódó, komoly szakmai elismeréseket begyűjtő Kodály Method projekt készített klipet, mely pillanatokon belül nagy siker lett, s melyet aztán az ugyancsak a Kodály Method által szervezett debütáló koncert követett. A jól sikerült fellépés szükségessé tette az Elefánt kibővítését: a hattagúvá vált zenekart a már említett két alapítón kívül is csupa remek, figyelemreméltó múlttal és sajátos karakterrel rendelkező zenész alkotja. 

Történet

Az együttes Kék szoba címmel 2012 tavaszán jelentette meg első, öt dalt tartalmazó kislemezét, melyet 2013 áprilisában Vérkeringő címmel követett az első "igazi" nagylemez. Ekkor beindult és azóta is tart a pörgés, sorra jöttek a klub koncertek, a fesztiválmeghívások szerte az országban.

2013-ban sor került az MR2 Petőfi rádió Akusztik című műsorában egy 12 dalos anyag rögzítésére.

A 2013 / 14-es klubszezonban pedig ott folytatták, ahol abba sem hagyták: meghatározó, közös fellépések az ország legerősebb koncertzenekaraival (Quimby, Vad Fruttik, Kiscsillag, Anna & The Barbies) és sikeres, egyre nagyobb létszámú önálló bulik.

2015 áprilisában jelnt meg a második, Gomoly címre hallgató nagylemez, mely a Deezer toplistáját vezette több héten keresztül.

Tagok
 • Horváth Ede Bence
 • Kovács Zoltán
 • Németh Szabolcs
 • Szendrői Csaba
 • Tóth András
Diszkográfia
 • 2017 - Minden
  1. Faun
  2. Paulina
  3. Hamu
  4. Transz
  5. Macskák
  6. Madarak
  7. Fogak
  8. Pillanat
  9. Plüss
  10. Paula
  11. Kardhalak
 • 2015 - Gomoly
  1. Cirkusz
  2. Por
  3. Folyó
  4. Zúzmarás
  5. Alszik
  6. Szikra
  7. Tizenhat
  8. Fakard
  9. Rejtő
  10. Hinta
  11. Vacak
 • 2013 - Vérkeringő
  1. Mona Lisa
  2. Sex
  3. Budapesti Lányok
  4. Merengő, Pt. 1
  5. Ízek És Formák
  6. Körbelátó
  7. November
  8. Merengő, Pt. 2
  9. Kerülöd A Napfényt
  10. Bordahajtogató
  11. Kedvenc Felhőmnek
  12. Merengő, Pt. 3
Érdekességek

 • A zenekar részese volt a 2014-es "NAGYSZÍNPAD" programnak, valamint megjelent a Szimler Bálint és Rév Marcell által készített Balaton Method című filmben is.

Tizenhat
Folyó