2018. július 19.

Freakin’ Disco az Ellátóházban!

Jön a Freakin’ Disco egyetlen önálló nyári koncertje Budapesten, július 21-én, az Ellátóházban!
És hogy mi az a Freakin’ Disco? Nos, kevésbé diszkó, félúton van a jazz és a techno között, mondhatni, a Thelonious Monk és a The Chemical Brothers együtt zenélnek. Koncertjeik elemi ereje magával ragad és kirepít az űrbe.
A csapat filozófiája a következő:
Az improvizáció adta szabadság és az elektronikus zene vegytiszta hangzása mindig nagyon fontos volt nekünk, ugyanakkor imádjuk a koszos, dögös groove-okat, ezeket próbáljuk ötvözni és könnyedén átjárni egyikből a másikba. Célkitűzésünk, hogy stílushatároktól és piaci igényektől mentes zenét játsszunk.
A zenekar kísérletező kedvét mutatja, hogy már fesztviálon, nevezetesen a Bánkitón is rögzítettek kislemezt.

A Komjáti Áron (gitár, effektek), Keresztes Gábor (billentyűk, elektronika, scratch) Szabó Sipos Ágoston(dob, sampler), Csizmás Andris (bőgő, basszusgitár, elektronika) felállású banda egyébként a koncertezés mellett nagylemezén dolgozik, ami ősszel fog napvilágot látni, és a zenekar elöljáróban ennyit árult el róla:

Egy nagyon sokszínű zenei világú, ugyanakkor egységes hangzású lemeznek ígérkezik. Részben gondosan megkomponált dalok szerepelnek majd rajta, de teret kapnak az improvizációk is, amelyek az utóbbi időben sokszor színesítik koncertjeinket.

Az Ellátóházas koncert eseményét itt találjátok, a csapatot pedig itt kell követni a továbbiakért!