2019. október 25.

Az alterzene jó pár hőse megfordul még idén a TRIP hajón

November-decemberben Beck Zoli (30Y), Bérczesi Róbert (Hiperkarma), Nóvé Soma (Middlemist Red), Kardos-Horváth János (Kaukázus) és Kollár-Klemencz László (Kistehén) is szerzői esttel lép a fedélzetre.

Úgy tűnik, megihlette a TRIP kulthajó Buda és Pest között lebegő hangulata a magyar alterszcéna ikonikus előadóit, mert többen is önálló dalszerzői esttel lépnek színpadra november-decemberben. A többségükben egyszálgitáros koncerteken helyet kap az alkotók művészi múltjának értelmezése és átértelmezése, kendőzetlen gondolatok a jelenről, valamint képzelgések a jövőről is. 

Kivétel a kivételek között Nóvé Soma „The Night of the Vampire” lemezbemutató estje, amely az elmélyülés helyett vámpíros alterbulira készül a legjobb zenészek egyesítésével. Az egyszerre zenei és irodalmi igényű performanszok számítanak a közönség részvételére olyannyira, hogy bizonyos improvizatív műsorelemeket egyenesen a nézők visszajelzései határoznak majd meg – így válik minden előadás egyszeri közösségi élménnyé. 

Az egyes koncertekről röviden:

Beck Zoli – A nemzedék nélküli ember – november 6, 20:00

20 év dalai összefűzve 20 év történeteivel egy olyan emberré, akit Beck Zoli, a 30Y frontembere végig keresett magában. Emlékképek és emlékhangok családról, szerelemről és persze zenéről egy sajátos „monomusical”-ben, amely ugyanakkor mindenkiről szól egy kicsit.

fotó: sinco

Én meg az Ének – Bérczesi Róbert egyszálgitárral – november 13, 19:00

Bérczesi Robi önálló projektje, az Én meg az Ének a dalszerző zenei munkásságának legfontosabb állomásait dolgozza fel. Az egyszálgitáros koncerteken egyaránt felcsendülnek a Hiperkarma és a Biorobot legnagyobb slágerei, az előadó kedvenc, régebbi magyar számainak átdolgozásai, valamint kedvenc magyar népdalai is.

Nóvé Soma „The Night of the Vampire” lemezbemutató koncertje – november 14, 20:00

Nóvé Soma (Middlemist Red, Mordái) rendhagyó tematikus estje, amelyre a klasszikus vámpírkultusznak megfelelő, különleges produkcióval készül. A koncert során 60-as évekbeli számok átdolgozásai hangzanak majd el. Az est zenészei: Nóvé Soma, Háló Geri (Meteo), Boros Levente (The Qualitons), Henri Gonzo (Fran Palermo), Czeglédi Szabolcs (Run Over Dogs), Kapusi Viktor (Osaka Crack), Riederauer Dániel (Monolit), Mihályfi Máté (Bohemian Betyars).

Kardos-Horváth János szerzői est – KHJ Hallgatós – november 27, 19:00

Kardos -Horváth János, a Kaukázus frontembere szerzői estje hangulatos, romantikus, humoros, intellektuális, közéleti, mégis emelkedett. A Hallgatós esteken János a Földlakó 2.0. című saját könyvéből is felolvas a dalok között, bemutatja azt, és beszélget a benne szereplő témákról.

greCSÓKOLlár – Zenés irodalmi est Grecsó Krisztiánnal és Kollár-Klemencz Lászlóval – december 4, 18:30

A dalszerző, frontember (Kistehén) és az író közös estjén előkerül ihlet és barátság, szerelmek és szeretők, maradás és menekülés, remény és lemondás. Mindez közös dalokban, új novellákban. Régi történetek, fülledt esték, adomák és legendák. A zenés kalandozás különlegessége, hogy Kollár-Klemencz László prózaíróként, Grecsó Krisztián pedig dalszerzőként is bemutatkozik.

Béczesi Róbert, Kardos-Horváth János, Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László koncertje az NKA Hangfoglaló Program támogatásával valósul meg.

Facebook: https://www.facebook.com/tripbudapest/

Instagram: https://www.instagram.com/tripbudapest/

Web: www.tripart.hu