2019. december 1.

Dalok az adventi várakozás időszakához

December elseje van, belátható időn belül itt vannak az ünnepek, az addig tartó felvezető időszakot pedig leginkább adventként tartjuk számon. Az advent a várakozás időszaka, amely a karácsony előtti négy hetet öleli fel. Ebben a pár hétben általában egy utolsó nagy, évvégi hajrá közepette próbálunk meg felvérteződni mindenféle tárgyi és lelki jósággal, ami aztán ahhoz kell, hogy az ünnepet és a körülötte lévő napokat helyzetünktől és vérmérsékletünktől függően megtartsuk. Ha a karácsonyt nem is feltétlenül várja mindenki, talán a pár nap nyugit igen, ha pedig azt se, várjuk együtt azt, hogy ennek az évnek is mindjárt vége. A lényeg, hogy van mit várni – ebben pedig természetesen dalokkal is segítünk.

fotó: pinterest

Bezzeg a kurva Beckek: Várjál még

A 30Y-t alapító testvérpár terápájaként definiált együttes által jegyzett dal, amivel kapcsolatban most két dolog tűnt fel: az egyik, hogy a refrén amennyire egyszerű, annyira keserű, a másik, hogy a kommentekben többször is szerepel kritikaként, hogy az énekes hangja túlságosan hasonlít Beck Zoliéra. Elképesztő!

hiperkarma: Akire vártál

A dal, amit még jobban szeretek mióta kijött hozzá ez a klip. Tökéletes kombó minden szempontból!

Blahalouisiana: Máshol várnak

Házibulikról szól és minden házibuliba is alkalmas. Az egyik partiból a másikra rohangálás, de közben a sehol lenni nem akarás érzését talán pont a karácsonyi időszakra lehet a legtöbbünknél ráhúzni, úgyhogy a listára duplán alkalmas nóta!

Elefánt: Budapesti lányok

Az Elefánt eme művének semmi köze nincs az adventhez vagy a várakozáshoz, sokkal inkább a szexhez és a tánchoz, de a végén remekül, koncerten szinte végtelenítve lehet skandálni, hogy türelem, az pedig a december jelszava.

MMAMT: Türelem

Egyedi Peti szólódalai lassításért, elmélyült zenehallgatásért kiáltanak, szóval bátran lehet őket forgatni az előttünk álló pár hétben, jó szolgálatot tesznek majd a nagy nyüszgésben.

Kistehén: Időhöz türelem

Szintén a türelem témakörben alapdarab, mint a ruhadárunkban egy jó farmer a Kistehén kalsszikusa.

Szabó Benedek és a Galaxisok: Tisztítótűz

Szintén szuper magunkba nézős és magunkat figyelős dal a Galaxisok Tisztítótüze, ami a végén meg is mondja: várok tovább, szóval várjunk tovább.

Biorobot: Két szó

Meg mertem volna esküdni, hogy ennek a dalnak Várj meg! a címe, és mindenképpen így próbáltam megtalálni, de szerencsére annak ellenére sikerült, hogy tévedtem. Szerintem Bérczesi Robi életművének méltatlanul keveset méltatott példányai a Biorobot dalok, mint amilyen ez is.