2019. december 17.

Év végi koncertparádé a fővárosban

Ha nem csak fizikai, hanem lelki feltöltődésre is szükséged van év végén, akkor van néhány jó tippünk. Akár fáradt gőzt kieresztős akár el-csendes-ülős élményre vágysz, a fővárosban biztos találsz ennek megfelelő eseményt.

Lázár Tesók – valami elmélyülős – december 27. // MIKA
Az Esti Kornélos testvérpár kizárólag őszinte üvöltésben vagy őszinte suttogásban utazik, köztes megálló nincs. A Tesók formáció ez utóbbit mutatja be, ideális választás azoknak, akik csendes befelé fordulásra vágynak az év utolsó napjain. Facebook esemény itt.

30Y – valami megbízhatóan pörgős – december 26-27. // A38
Ha még nincs jegyed, akkor igazán ügyesnek és elhivatottnak kell lenned, hogy ott lehess a dupla koncert egyikén. Persze, ha legnagyobb vágyad az év végére, hogy egy hibátlan koncertet láss és kiabálva énekeld a kedvenc dalaidat, akkor megéri a fáradozást. 26-ai részletek itt, 27-eiek itt.

Elefánt – valami őrjöngős – december 28-29. // A38
A helyzet nagyon hasonló: dupla év végi koncert, aminek mindkét napjára elfogytak a jegyek. Annak javasoljuk a fáradozást másodkézből jegyszerzésre, akinek létszüksége, hogy a lehető legtöbb feszültséget táncolja és pogózza ki magából egy előszilveszteri hacacárén. Esemény 1 itt, esemény 2 meg itt.

Hunnia allstars – valami állandó
december 30: KHJ (kaukázus)
december 31: Bérczesi Robi (+ Balaton)

A Hunniában jó értelemben áll meg az idő: a szerzői estek mindig pont ugyanolyan jók, amit az is mutat, hogy Kardos-Horváth Janó és Bérczesi Robi is rendszeres fellépői a kis alagsori színpadnak. Ha szeretnél leülni a barátaiddal és nosztalgiázva borozgatni, akkor ezek közül válassz. Vagy még jobb: nézz el mindkettőre.
KHJ részletek Bérczesi részletek

+1 BAAB – valami új – december 20. // Edison Bar
Pulius Tamás, Horváth Barnabás Botond, Fábián Tamás és Hargita Gábor zenekara XMAS Special koncertje a belvárosban. Jó alapozás lehet annak, aki azt tervezi felvenni az újévi fogadalmai közé, hogy 2020-ban minél több új dolgot próbál ki. Részletek itt.