2020. április 24.

Van-e olyan kapcsoló, amivel az életet le lehet kapcsolni? – új klippel jelentkezik a Sorbonne Sexual

Közeleg az Amíg álmodik, vagyis a Sorbonne Sexual zenekar harmadik nagylemeze. Eddig két klipes dal vezette fel, a Detenekem és a Boldog az, amiről itt olvashattatok nálunk is, most pedig itt egy újabb.

Méghozzá a Kapcsoló című dalhoz készült egy klip, mely alapvetően a visszafordíthatatlan egzisztenciális krízisekről beszél, arról a kapcsolóról, ami az életet kapcsolja le és nem a létet. A főszerepben Bezerédi Zoltán, A Katona József Színház Kossuth- és Jászai Mari díjas színésze, rendezője a zenekar menedzsere, Kathy Zsolt. Ő így mesélt a klipről és a dalról:

Amikor meghallgattam a Kapcsoló című dalt, az első dolog, ami eszembe jutott, hogy nekem sincs már meg ez a bizonyos kapcsoló, amivel olyan dolgokat lehet visszakattintani, melyek már elmúltak. Ez az elmúlás természetes, mégis, ha már az a dolgok rendje szinte, hogy utólag jöjjünk rá, mi mindent szalasztottunk el, legalább lenne egy kapcsólónk… Közhelyes talán, de megtiszteltetés volt Bezerédi Zoltánnal együtt dolgozni, minden mozdulatából süt, hogy pontosan tudja, mit is akar ez a klip átadni. Külön meglepetés volt a fiút alakító Dörögdi Dávid kiváló színészi játéka, aki, azon túl, hogy a zenekar dobosa, még azzal is büszkélkedhet, hogy ő vágta meg a klipet. Külön köszönet Virág Péternek és Tanács Simonnak a megkapó képi világért és a fényekért.”

Karádi Gergő, a zenekar frontembere pedig így:

Hihetetlen fontos dal nekünk. Bezerédi játszik, Kathy rendez. Már nem nagyon emlékszem, hogy mikor írhattam az első vázat, körülbelül másfél éve. A mostani időszakban azt látom, hogy sokan reflektálnak dalokkal a kialakult társadalmi helyzetre. Bennünk nincs és nem is volt ilyen igenlés, ilyen reflexió, de valahogy úgy hozta az élet, hogy egy olyan dallal jövünk ki, ami talán a leglényegibben reagál a konkrét ember helyzeteire. Van-e olyan kapcsoló, amivel  az életet – és nem a létet – le lehet kapcsolni, mennyire vagyunk a végletekig egzisztencialisták, mennyire vagyunk bezárva a döntéseinkbe. Nem csavarom, egyszóval hihetetlenül meg vagyok hatva ettől az együttállástól és egoizmus és nárcizmus nélkül, és a zenekarunk nyilvánosságküszöbeit látva elmondhatom: ez egy olyan dal lett, ami most tényleg fontos.
A dalt nagyszerű Egyedi Peti barátunk producerelte ilyen szépre, a mastert a szegedi Miracle Sound csodafüle Szabó Szebasztián jegyzi, aki Sóti Norbert barátunkkal egyetemben a felvételek vezetését is vállalta. “

És akkor íme a klip: