2021. április 7.

Egy erőműben forgatott koncertfilmet a Péterfy Bori & Love Band

“lyen még nem volt, és nem is lesz többet” – ha ezzel a szöveggel hirdet valamit az egyik legkreatívabb magyar zenekar, a Péterfy Bori & Love Band, akkor arra azért felkapjuk a fejünket. Pláne, ha ez azt is jelenti, hogy most, a legnagyobb koncerthiány közepette kaphatunk pár falatnyi élményt tőlük.

fotó: Nagy Márton

Péterfy Bori zenekarával hazánk egyik ipari műemlékének belsejében, a Kelenföldi Erőmű több mint 110 éve épült, használaton kívüli kapcsolótermében rögzített ugyanis egy koncertet. A járványhelyzet miatt természetesen közönség nélküli eseményen a hátborzongatóan szép, steampunk sci-fi filmbe illő látvány mellé egy új Love Band-műsort is ígérnek, hiszen olyan új dalok is megszólalnak a zenekartól ezen a koncerten, melyeket még soha nem játszottak közönség előtt – például legújabb, atomjól sikerült Szikra című albumuk dalai közül.

Érdekes adalék a forgatásról, hogy mivel a helyszínül szolgáló épület használaton kívül van, fűtés sincs benne. Az évtizedek óta lakatlanul álló helyiségeket pedig egyik napról a másikra felfűteni teljességgel lehetetlen, így a forgatás alatt maximum 3-4 fokos volt, amit a zenekar saját bevallása szerint egy kis whiskey-vel tett elviselhetőbbé.

fotó: Nagy Márton

Ha szeretnétek látni ezt a koncertfilmet, és egyben támogatni a zenekar működését a jelenlegi helyzetben is, itt vegyetek jegyet: 

https://tixa.hu/Peterfy-Bori-Love-Band-Koncertfilm-Az-Eromubol?fbclid=IwAR0mQXNu7NHmSScNRR_aSSzz-nnOgW7UTWErrzvncoDjphv8hYwXey59G0U

A Facebook eseményt pedig itt találjátok: https://www.facebook.com/events/307854484014342/

A premier időpontja: április 16. 20:00, és május 2. éjfélig nézhető. A felvétel létrejöttét a BudaPart – Kopaszi-gát a Kultúráért kezdeményezés támogatta.