2020. szeptember 5.

Ezek a magyar újdonságok a kedvenceink az elmúlt hónapok terméséből

Nem akarjuk azzal kezdeni, milyen ez az év, és hogy mennyire nem olyan volt a tavaszi klub- és a nyári fesztiválszezon, ahogy azt szerettük volna, ezen a ponton ez már sajnos több, mint egyértelmű. Most inkább arra gondoltunk, összeszedjük, milyen újdonságokat ihletett eddig ez a furcsa év, 2020 a mögöttünk álló hónapokban zeneileg, legalábbis ami kedvenceinket illeti.

kép: pinterest

Kiscsillag: Nem szégyellem

Az egyik első volt a Kiscsillag a 2020-as új műfaj, a karanténklip megvalósításában, de részemről nyeri is a kategóriát a mai napig. Ennek az oka, hogy talán a leginkább bevállalósra sikerült darab, na és persze az amúgy is erős dalnak furcsán más értelmet adtak a történések, no meg a képsorok.

Anna and The Barbies: Ha egyszer ennek vége

Az elmúlt hónapok a karanténklipeken kívül is inspiráltak jó pár homemade megoldást. Ez az egyik kedvencünk szövegvideó kategóriában, amit a zenekar ráadásul saját kezűleg követett el.

Péterfy Bori&Love Band: Szikra (album)

Tövisházi Ambrusék egy egész lemezt alkottak a vírus miatti elvonulós időszakban, méghozzá ahogy ők fogalmaztak, “a düh, az őrület és a tehetetlenség keverékét próbáltuk dalokba forgatni.” A lemez bitang erős lett, jól vegyíti az eddigi Bori albumok világát, méghozzá mindegyikből a legjobb ízt: benne van az első lemezek rockos dögössége, a Szédülés filmzenékre emlékeztető feelingje, és a BoriX diszkós, azonnali lötyögésre ösztönző pulzálása is.

Galaxisok: Legkedvesebb nyári élményem

Az immár letisztultan csak Galaxisok névre hallgató zenekar hatodik albumát kezdte el csepegtetni dalonként az elmúlt hónapokban, ami a Történetek mások életéből címet kapta. Várjuk!

Carson Coma: Na mindegy

A lista egyik legfrisebb darabja, de a szövegét és a hangulatát gyakorlatilag az egész évre ráhúzhatnánk. Igazi ráfekvős dal, ami a legjobb értelemben vett melankolikus hangulatokban igazán jól tud esni.

Hó Márton: Tegnap majdnem eltalált egy meteor (album)

Egészen friss Hó Márton új albuma, amiben nem hazudtolta meg magát: kellőképpen furcsa, nagyon egyedi, utaztatós dalokat kaptunk, miközben megmaradt elsőre felismerhető stílusánál. A lemez munkálataiban Tövisházi Ambrus is részt vett, ami szintén nem tett rosszat az anyagnak.