2021. október 28.

“ennyi ingert sok már cipelni” – új dallal és új felállással jelentkezik a twentees

Megjelent az új felállású twentees legfrisebb dala, ami a kapunyitási pánikról, a mindennapi érzésekről és a fiatal felnőttkori útkeresésről szól. A felvétel a zenekar próbatermében és a szegedi Miracle Sound stúdióban készült Ligeti Gyuri produceri vezetésével. A Nincsenek barátaim a zenekar első olyan dala, ami zongorára íródott.  

Fotó: Lénárt Gábor – http://gaborlenart.com

Jó ideje használunk már billentyűket a zenénkben, de tiszta zongora még sosem volt twentees dalban. Egyre magabiztosabb lettem rajta C-dúrban, így született meg ez a korai Coldplay-hatású szám. A refrén egy villanás alatt íródott meg a fejemben, utána már csak siránkoznom kellett két verze erejéig, hogy mennyire elviszi fókuszomat a munka és a fejlődés hajtása a saját életemről, baráti-haveri kapcsolataimról. A minket érő ingerekre reagálva mindenre figyelünk, csak arra nem, hogy magunkat hogy érezzük a 21. század szorongató elváráshalmazában” – kommentálta a dal születését Balázs Konrád, a zenekar frontembere.

A twentees eddig három nagylemezt adott ki, az első évek után az angol szövegeket magyarra cserélték. A formáció négy taggal indult, legutóbbi megjelenésüket, a Kicsi lány című EP-t trióként rögzítették, a Nincsenek barátaim viszont már az újonnan csatlakozó Baranyi Ernő Viktor basszusgitárossal készült. Szövegeikben a kezdetektől fogva fontos téma az Y-Z generáció érzelmi és gondolati világa, ide tartozik a legújabb dal is. A zenekar a legőszintébben foglalja dalba az emberi és társadalmi érintkezés gondját-baját.  

A Nincsenek barátaim hallható lesz a twentees október 29-ei koncertjén a budapesti Robotban (jegyek : https://tixa.hu/robot-20211029), ahol a szintén Ligeti Gyuri produceri istállójához tartozó, indie/pop-rockot játszó Bad Acrobats társaságában lépnek fel.