2024. január 17.

Ezeket a koncerteket várjuk még a télen

Lement a karácsony, az új év… és most még előttünk tornyosul a január és a február, végtelennek tűnő sötét estéivel és hideg nappalaival. Ebben az időszakban talán mindig nehezebb valamit várni, valami extra motivációt találni, hogy energikusak legyünk, de hátha most ezen segíthetünk: íme pár szuper koncert, amik még ebben az időszakban lesznek, és izgatottak vagyunk miattuk!

január 20: Magashegyi Underground – lemezbemutató- Akvárium

Nem kevesebbet, mint 7 évet kellett várni a Magashegyi új lemezére, amin ismét Tariska Szabolcs dalszövegei és a zenekar klasszikus, álmodozós-elszállós hangzásai hódítanak. Szóval, minden jel arra mutat, hogy érdemes felpattanni a legközelebbi metró(huzat)ra, és nekivágni január 20-án az Akváriumnak!

január 26.: Grabovski – lemezbemutató – Gödör

A Grabovski az egyik kedvenc feltörő zenekarunk. A srácoknak sajátos hangjuk van, amit nem félnek megmutatni, ezen a koncerten pedig megismerkedhetünk az Egyszer volt egy mi nagylemezük dalaival is. Várjuk.

január 28: Blahalouisiana – élő stúdió workshop és felvétel – Magyar Zene Háza

Nagyon izgalmasnak ígérkezik a Magyar Zene Háza új sorozata, amiben egy dal születését követhetjük nyomon, az első ötlettől, vázlattól a felvételig – pont úgy, mintha beülnénk egy zenekarral a stúdióba. Elsőként a Blahalouisiana lesz ez a zenekar, Weil András pedig az a producer, akikkel ezt az érdekes utat végigjárhatjuk, de ha minden igaz, érdemes majd nézegetni a programot, mert több különböző világú zenekart is megleshetünk majd hasonló módon ugyanitt.

február 02: Konyha – Elmentek a szörnyek 10 éves újrajátszó – A38

Idén 10 éves a Konyha talán legikonikusabb lemeze, amivel kapcsolatban talán a legtöbben szerettük meg őket, olyan daloknak köszönhetően, mint a Vegyétek el a mobilom, a Cukor, só, vagy a Lesz majd egyszer. A lemezre tematizált koncertek pedig eleve a klasszikus, oldschool módjára zenét hallgató rajongók lélekbonbonjai, úgyhogy ez a koncert egy erős estének ígérkezik minden szempontból.

február 3: Péterfy Bori&Love Band – Magyar Zene Háza

Boriékat igen ritkán lehet elkapni csendesebb felállásban, úgyhogy már csak ezért is különlegesnek ígérkezik ez az este, arról nem is beszélve, hogy a billentyűk mögött utoljára láthatjuk majd a zenekar dalszerzőjét teljes életnagyságban, vagyis Tövisházi Ambrust. Minden Bori-rajongónak kötelező!