2024. január 26.

PREMIER – Babakék az ég a Rekamiénál

Rekamié 2016 augusztusában született Budapesten. A trió – azaz Kótai-Kovács Sziszi: ének, gitár, billentyű, Kovács Marcell: basszusgitár, gitár, Demeter Szabolcs: dob – saját elmondásuk szerint könnyed rockzenét játszanak, amit különböző stílusú zenei elemek tarkítanak.

Még friss és ropogós az új album, a Nem tudja senki, és máris itt a klip a Babakék ég című trackhez. A lemez felvételein Szalvai Ádám gitáron és Bärnkopf Ábel dobon egészítette ki a három fős törzszenekart.

A dal megszületéséről elmesélték nekünk, hogy Marci próbákon gyakran játszogatta magában az alap basszustémát, amire aztán egy éve pár vicces zenei ötletük is lett. Végül a szöveget most is Sziszi írta rá.

“A belvárosból a kertvárosba, albérletből saját lakásba való költözés felett érzett örömünket fejeztük ki vele.” – mondták. – “A ‘Babakék ég‘ az idén január 13-án megjelent ‘Nem tudja senki‘ című lemezünk legpozitívabb dala lett.”

Ezen a lemezen szerepel a már tavaly decemberben kiadott ‘Szar az egész’ is.

A Babakék ég klippjéről megtudtuk, hogy olyan, mint egy igazán finom rétes: teljesen “házikészítésű”. A Tanyafeszt felé vezető úton és Szisziék kertjében forgatták, random ötletekkel, a cél egyszerűen az volt, hogy kellemes nyári hangulatot keltsenek vele.

És hogy merre járnak most a tagok, mi történik a zenekarral? Jelenleg a zenekar kétharmada szülési szabadságon van, de azt üzenik: “Szabival tudtok találkozni, ha szeretnétek. :)” Zenekarként legközelebb nyár végén, ősszel találkozhattok velük élőben, sejtelmesen hozzátették, hogy addig is készülnek még mindenféle meglepetéssel.