2015. május 28.

Szélcsend: végre magyarul énekel a Soulwave!

“Húzódj közel hozzám, már minden rendben” – énekli a Soulwave, és mi nagyon szeretjük ezt a dalt! A körmendi zenekar első EP-je (még angol nyelven) szinte azonnal a megalakulásuk után megjelent. Eleinte csak promóciós anyagnak szánták, de nagyon pozitív fogadtatásra talált, így elkezdtek koncertezni, keresték a saját hangjukat, és megjelentettek még egy EP-t. 

soulwave.jpg

Saját bevallásuk szerint még a 2010-ben felvett első nagylemezünkön sem annyira egységesek a dalok. Kis kényszerpihenő után a zenekar 2013-ban kezdett újra koncertezni, olyan zenekarok előtt, mint a Kiscsillag, Péterfy Bori & Love Band, Heaven Street Seven vagy az Anna & the Barbies. 2015 tavaszán már a környező országokban is turnéztak, és ez után végre úgy döntöttek, hogy mivel hat évig csak angol nyelvű dalokat énekeltek, szeretnénk kihozni egy magyar kislemezt, videoklippel együtt, ami remélhetőleg egy újabb mérföldkő lesz a zenekar életében. 

Azt tudjuk mondani, hogy ha ilyen dalokat játszanak a fiúk, akkor megérte elkezdeni magyarul is énekelni végre! Ennek a dalnak legalábbis minden esélye megvan arra, hogy sokak kedvence legyen, édes és fülbemászó, valódi nyári muzsika. Ha szeretnétek őket élőben hallani, akkor pénteken találkozhattok velük a Hajón.