2015. január 24.

A Kaukázus zenekar a Tesco mellett kampányol?

Január 24-én 17:59-kor az alábbi bejegyzés jelent meg a Kaukázus zenekar Facebook-oldalán: 

Teljesen kiakasztó volt amit a Teszkó kihozott 10 éve a Magyarországon élő Magyarokból! Talán ezért tudott ütni a Teszkó cimű dalunk! Most, hogy globál szinten haldoklik szeretett és sikert hozó áruházunk, szeretnék visszaadni neki a sok segítséget – úgyhogy a tervem szerint a Kaukazus ingyenesTeszkó Parkoló koncertturnét fog tartani, minden vasárnap! Jogász és rendezvényszervező önkénteseket keresünk! vicc vagy nem vicc, mutassuk meg együtt, hogy mit jelent nekünk egy k”rva Teszkós szatyor!

A Kardos-Horváth János vezette Kaukázus zenekar a 2000-es évek elején alakult, s vitathatatlanul egyik legismertebb számuk a Teszkó című nóta, ami elképesztően ügyesen összerakott szövegével odamutat a politikai sivalkodásnak, a fogyasztói társadalomnak, és fájdalmasan jól példázza, mi megy Magyarországon. A kultikussá vált szám szövegét természetesen minden Kaukázus-rajongó fújja, sőt, aki amúgy nem ismeri a zenekar munkásságát, ezt a számot még azok is ismerik általában. 

“Ha én parázok bemegyek a teszkóba
Megnézem mennyi mindenem volna
Hogyha lenne pénzem, már csak az kéne
De rosszabbul élünk, mint 4 éve

Csak a teszkó, mindenkinek lesz jó
akciókban dúskálunk, és megment minket a teszkó
életben így jó, teszkó
A legkisebb is számít, teszkó”

Az elmúlt hetekben a vasárnapi bolt-bezárástól és a Tesco áruházlánc ellehetetlenülésétől hangos a magyar sajtó. Kilátásba helyezett üzletbezárások, munkahely megszűnések, kivonulás. Kardos-Horváth eddig sem félt kimondani a véleményét a világról, s a zenekartól egyáltalán nem állnak a távol a vitriolos dalszövegek. Vajon egy ilyen kaliberű együttes, mint a Kaukázus, tényleg oda fog állni a Tesco mellé?

cimg0623_filtered-mod.jpg