2015. április 19.

10 nyárváró dal

Az időjárás mostanában gyakran van vicces kedvében, és hány fittyet arra, hogy milyen évszak van éppen naptár szerint. A múlt héten is inkább nyár volt már napközben, mint tavasz. Ez egy szempontból nem volt csak jó: nagyon elkezdtünk vágyni a nyárra tőle, még jobban, mint eddig… Gyorsan össze is gyűjtöttünk 10 dalt kedvenceinktől, amikkel az időjárás alakulását kicselezve azonnal nyári hangulatba kerülhetünk!

a5d509fa00b8e1b30142bc9137f378fa.jpg

1. Meztelen diplomaták : Szörfös

A Meztelen diplomaták több dala is pályázhatott volna a listára, a srácok nagyon tudják hozni a nyár hangulatát, a Szörfös ezt ékesen példázza. „Menjünk le, csak a partra menjünk együtt, menjünk le…” Akár a fürdőkádban, akár a kertben, a lényeg, hogy meztelenül!

2. K2 : Dugjál engem el

Ez az a dal, ami talán a legjobban megfogalmaz minden olyat, ami akkor eszünkbe jut, amikor a nyár után vágyódunk. „Dugjál engem el a nyárba, s vegyél elő valahol, Fogd a kezem, vigyél el a tengerhez, de komolyan!” Nyugi, erre most már nem kell sokat várni!

3. Magashegyi Underground : Fesztivál

Ha nyár, akkor végre fesztivál! Ha fesztivál, akkor pedig „jókedv és kábulat, hőség és izzadtság, szétesés, ájulás, tömeg sodor…” Tegye fel a kezét, aki már nagyon várja ezt az érzést rajtunk kívül!

4. Amorf Ördögök : Nekem a Balaton

A nyárhoz szervesen hozzátartozik a Balaton, ha ehhez kapcsolódó zenéről van szó, akkor pedig nehéz nem elkezdeni dudorászni az éppen feltámadó Amorf Ördögök egyik legnagyobb slágerét. És nem is kell ellenállni a kísértésnek, hiszen ez a dal még mindig nagyon jó!

5. VAN filmzene: Viszlek magammal

Ez a kedves dal két okból van a listán. Egyrészt, hogy aki még véletlenül nem látta a filmet, vagy látta, de nem hallgatta meg a filmzenét külön, azt mindezekre finoman emlékeztessem, másrészt mert nagyon ideillik. A „komp, az út, a kert, a szomszéd, a régi mesék, a nyugágy, az ég….” Nektek erről nem egy nyugis, laza kerti sütögetős nyári délután ugrik be?

 

6. Bori : Jó reggelt Bori

Ó, igen, milyen máshogy indul az a reggel, amikor már ébredéskor hasunkra süt a nap, és a napfényben lépkedve indulunk el otthonról… Ilyenkor tényleg „sajnáljuk az elpocsékolt időt, amit sötétben töltöttünk bezárva”, nem igaz?

7. Szabó Balázs Bandája : Bujkáló

Ez a dal meseszép, Szabó Balázséktól egyik nagy kedvencem. Sodró, lendületes, mint egy szép nyári este, és hát tele van olyan kincsekkel a szöveg, mint „gurul az arcán fénybarack”, „táncol a hold a képemen”, „napkalapban táncolok”, „a fák között a nap bolyong”.

8. Kispál és a Borz : Tingli-tangli

Ez a régi Kispál dal annyira hozza egy nyári semmittevős nap hangulatát, hogy egyszerűen muszáj volt betenni a sorba. „Ugye milyen jó most forogni a napon? Az arcodon elkent szúnyogtetem.”

9. Anna and the Barbies: Szabadesés

„Nekiszaladás, filmszakadás, szabadesés… Dokumentáld, hogy jól vagyok!” Egyértelmű, hogy nyáron érezzük magunkat a legszabadabbnak, ezt az érzést pedig ez a dal baromi jól elkapta.

10. Odett : Van az a pillanat

Azokból a bizonyos pillanatokból valahogy nyáron mindig több van, ezt már ti is észrevettétek? És hogy milyen pillanatokra gondolok? Amikor tudod, hogy „Ez nem az a tánc, amiből nem kérsz, ez nem az az öröm, amitől nem félsz, ez nem az a perc, ami megvár!”

Hallgassátok meg a listát egyben itt, és kerüljetek nyári hangulatba ti is ! 🙂

kép forrása: pinterest