2016. január 18.

Poptrió Budáról: az eXtensive

Új lemezzel jelentkezik és országos turnéra indul februárban az eXtensive. A Dal 2014 versenyén feltűnt zenekart Héjja Krisztián alapította, aki még gimnáziumi évei alatt találta ki majdani zenekara számára az eXtensive nevet. Zenéjükben egyaránt megtalálhatóak a rock, a punk és a pop műfaj elemei.

Tagok: 

Héjja Krisztián (ének, gitár)

Horvay Máté (basszus, vokál)

Vass Marci (dobok, vokál)

Kiki és barátja, a szintén budai illetőségű Máté még 2011-ben, a korábbi zenekaruk mellett kezdett el közösen zenélgetni egy új projektben, eleinte csak feldolgozásokat. Kiki, Matt és a dobos Atti nem sokkal az eXtensive megalakulása után már a Dürer Kertben is bemutatkozott, ahol a floridai There For Tomorrow és a birminghami Kyoto Drive előzenekara lehettek.

A folytatásban az eXtensive olyan ismert zenekarokkal is felléphetett, mint az Anti Fitness Club (Showbarlang) vagy az Intim Torna Illegál (Barba Negra Club, Budapest Park). A Dal versenye során az első tévés bemutatkozásukra 2014 januárjában került sor. Ekkor Kovács Kati zsűritag így nyilatkozott az eXtensive-ről:

„Ha ezt a világon bármelyik színpadra tennénk, megállná a helyét”.

Ezt követően a banda 2014-ben megnyerte a „Szevasz Nyár!” tehetségkutatót, bejutott a Roxiget döntőjébe és a Zorall tehetségkutató döntőjébe is.

Mostani dobosuk, Vass Márton 2015 elején csatlakozott hozzájuk. A Debrecenből érkezett Marci korábban a Campus Fesztiválon és a cívisváros főtéri nagyrendezvényein is fellépett a formációival. Az eXtensive új lendületet kapott, és hamarosan meg is jelent a Help Me című kislemezük. Emellett bemutatták a Körforgás című számukat is, amelyhez nyáron készült videoklip.

Mindezek közben továbbra is koncerteztek az ország különböző városaiban, az év végén pedig a fővárosi Bem Moziban mutatták be a korábbiaknál elektronikusabb jellegű Get Ready című számukat és klipjét. Az eXtensive azonban 2016-ban sem pihen: mielőtt megkezdik a tavaszi turnéjukat, februárban 20-án megjelenik – a szintén Get Ready névre keresztelt – új EP-jük is.

Ez és a többi daluk is meghallgatható és letölthető a Spotify-ról, Deezer-ről, iTunes-ról és az egyéb letöltős oldalakról. 

extensiveband.hu | Facebook | YouTube