2016. október 14.

PREMIER: Patikadomb kosárlabdás akusztik

A Patikadomb zsenge kora ellenére kreatívan és nagyon tudatosan építgeti pályáját, nagy hangsúlyt fektetve a különleges vizuális megoldásokra is, amiben korábbi interjúnkban bővebben is olvashattok. Ezúttal egy, még első EP-jükön található dalhoz nyúltak vissza és dolgozták fel, akusztikusan és ötletesen.6.JPG

Ujvári Gyula, az énekes avatott be minket a zenekar akusztikus felállásának rejtelmeibe, és a mostani videó elkészülésének hátterébe:  „Már régóta tervezgetjük, hogy videóra vesszük néhány dalunk akusztikus verzióját, mert nagyon szeretjük ezeket a leegyszerűsített változatokat játszani. Pont emiatt folyamatosan koncertezünk is akusztikus felállásban. Ezúton szeretnénk minden kedves olvasót is arra biztatni, hogy jöjjenek majd el egy-egy ilyen eseményre! A mostani videónál a Felhívás keringőre című dalra esett a választásunk. Már a Süssön vízibiciklis akusztik verziójánál is koncepció volt, hogy a képi tartalom különleges legyen, illeszkedve a dal hangulatához.

Így jött a kosárlabdás ötlet, ami egyébként adta magát Tomi (Kátai Tamás, a zenekar dobosa – szerk.) kosaras múltja, illetve NBA mezgyűjtő szenvedélye miatt. Itt már jobban figyeltünk arra, hogy igényesebben rögzítsük a kép- és a hanganyagot is. Egyébként rendszeresen tartunk zenekari kosarazásokat, legyen az Budapesten, vagy a balatonszemesi suli kosárpályáján és erre bíztatjuk rajongóinkat is.

És akkor íme a Felhívás keringőre kosárlabdás-akusztikus verziója:

 A Patikadomb következő koncertdátumait itt találjátok!