2016. október 19.

Az Akváriumban mutatja be a Konyha az új albumot

Október 22-én, szombaton mutatja be minden eddiginél színesebb hangzású, Különbéke című új albumát a Konyha zenekar az Akvárium Klubban. 

unnamed_2.jpg

A koncertre magukkal hozzák az új lemez hangzását nagyban meghatározó fúvósokat, emellett egy régi barát, az Ivan & The Parazol frontembere, Vitáris Iván is tiszteletét teszi pár pszichedelikus új dalban. Előzenekar az ex-Kispál és –Kiscsillag dobos Mihalik Ábel vezette Drastik Putto, akik szintén lemezbemutatót tartanak aznap este.

A háromfős csapat új vizekre evezett az új albummal: eddigi anyagaihoz képest eltűnt a korábban domináns slágerpunk vonal (Kiskifli, Vegyétek el a mobilom), a torz gitárok háttérbe szorulásával egy időben azonban előkerült a zongora és a fúvósok: Charter és a Mosoly utca című dalok funkba hajlanak, a Csapda című dalt egy fuvolaszólam vezeti. A korábban is ihletforrásként emlegetett hatvanas-hetvenes évek világából a retro dobhangzás helyett most a tizenkéthúros gitár, a glockenspiel és a pszichedelikus hangulatok kerültek (Szív Kapitány, Mosásban kikopott) és a korábban búvópatakként jelen levő folk irány most határozottabban tört utat magának (Buborék, Tűzd fel, Idő van elég.)

“A második album bemutatója után két héttel már új dalokat próbáltunk” – mesélte Szepesi Mátyás énekes-frontember. – “Sosem akartunk két egyforma dalt írni, lubickoltunk a szabadságban, hogy “tiszta az asztal”, mennyi mindent csinálhatunk még.” A minden korábbinál izgalmasabban szóló lemez produceri munkálatait a csapat Dorozsmai Gergővel (Gustave Tiger) és Horváth Gáspárral (aka Jumo Daddy) közösen látta el. “Meglepően időtlen lemezt sikerült írniuk a fiúknak, ahol az elmúlt évtizedek és a ma hangzása keveredik.” – mesélt a közös munkáról Gáspár. – “Tetszik, ahogy a country, a rock és a pop keveredik a dalokban, Szepesi Matyi szövegeinek apró kis trükkjei fülbemászóak és őszinték.”

unnamed_1_1.jpg

A lemezbemutató koncertre október 22-én kerül sor az Akvárium Klubban, ahová a lemezen szereplő fúvósokat is viszik magukkal, emellett pedig a zenekar régi barátja, Vitáris Iván (Ivan & The Parazol) is beugrik néhány dal erejéig. Előzenekar az ex-Kispál és –Kiscsillag dobos Mihalik Ábel vezette Drastik Putto, akik szintén lemezbemutatót tartanak aznap este. A Konyha a következő hónapokban lemezbemutató turnéra indul, intenzíven járja hazánk klubjait.