2018. november 21.

Magyar dal is van az új ék EP-n

megjelent az Orchard

Az ék zenekar idén nagyon aktív: márciusban jött ki második albumuk, a Whatever It Takes, áprilisban pedig megnyerték a Fülesbagoly Tehetségkutatót, melynek eredményeképp ismét stúdióba vonulhattak, és felvették most megjelent, Orchard című EP-jüket.

Íme pár gondolat ennek kapcsán a zenekar tagjaitól:

Lee Olivér: A sok jammelésből elég sok ötlet/ majdnem kész dal gyűlt össze és amikor hirtelen ki kellett választani hármat, akkor ezek voltak a legközelebb ahhoz, hogy kész legyenek, tudtuk, miről szól egyáltalán a dal. Nagyon más ez a zene, mint az eddigiek, de élvezzük, hogy mi is egyre több arcát ismerjük meg a saját zenekarunknak.

 A SuperSize stúdióban Makay András barátunkkal dolgozhattunk. Csoda fickó, remek szakember és nagyon könnyű vele dolgozni. Egy nap alatt vettük fel a zenei alapokat, egy napot díszítgettük plusz sávokkal és egy harmadikon énekeltem. Nagyon jó élményként marad meg ez a felvétel. A borító Fejér János gyönyörű képe lett, ami a története miatt számomra kicsit egy negyedik dal. Egy elhagyott katonai bunker szellőzőnyílását lehet látni egy kietlen tájon, ahol valaha erdő volt. Elég nyilvánvaló a pusztítás. Nekem a kép minden eleme nagyon erős, kifejező és nagyon passzol a három szám hangulatához.

Oláh Bence: Természetesen a magánéletben sem állnak le a dolgok, és szerintem azzal sem mondok újat, hogy alkotás közben szeretünk az ilyen jellegű élményeinkből táplálkozni, és ez most sem történt másként. Az Orchard lemez felvétele, az előzőhöz hasonlóan, zseniális élmény volt.

És akkor itt tudjátok meghallgatni az új EP-t, amin végre magyar nyelvű dal is van:


Ennek a sűrű évnek lassan vége, de a srácok azt is elárulták, hogy mire számíthatunk tőlünk jövőre:

“Jövőre öt éves a zenekar. Szeretnénk ezt méltóképp megünnepelni. Ha minden úgy alakul ahogy megálmodtuk és sikerül megvalósítani, akkor olyan “szülinapi bulit” szervezünk ami minden szempontból különleges és egyedülálló lesz. –mondta Olivér. Ahogy már említettük, rengeteg új  szám szakad ki belőlünk minden próbán, csak szépen be kell érjenek, de nem félünk, hogy nem lesz ötlet egy következő lemezhez. Amúgy meg szénné fesztiválozzuk magunkat és körbeturnézzuk a világot!”

Addig is itt tudjátok követni őket virtuálisan!