2019. május 22.

Feszt!Eger, mi így szeretünk

Minden fesztiválnak megvan a maga hangulata – az általános fesztiválhangulaton túl. Elsősorban a célközönség – ami főleg a zenekarok és előadók műfajából következik, másodsorban a helyszín határozza meg.

Nekünk is megvannak a nagy kedvenceink, most összegyűjtöttük, hogy a Feszt!Eger miért tartozik ezek közé.

A zenekarok

Nem a Feszt!Eger vonultatja fel a legszélesebb palettát, de eddig minden évben találtunk legalább 3-5 olyan programot, amire a fővárosban is gondolkodás nélkül elmennénk. Idén ezek a Bagossy Brothers Company, az Anna and the Barbies, a Quimby és a szívünknek legkedvesebb levezető, a Tesco Disco lesznek.

A helyszín

Eger egy igazi kis gyöngyszem és az iparvárososabb részeit is könnyű megbocsátani a Szépasszonyvölgyben vagy a Bolyki pincészetben sétálva, ez utóbbi pedig a fesztivál otthonát is adja.

A külcsín

Egyszerűségükben olyan nagyszerűek azok az ötletek, amikkel a fesztivál helyszínét feldobják. Egészen a kezdetektől fogva ügyesen használják ki a kőbánya hatalmas sziklafalait, amik szinte tükörsima felületet adnak, több méter magasan emelkedve a színpadok mellett és között. Fényfestéssel különböző ábrák és jelenetek jelennek meg rajtuk minden este, de nekünk nagy kedvenceink a bejáratnál található falak közt kihúzott tündérfények is.

A chill

Szégyen vagy sem, de mi ezen a fesztiválon eszünk, alszunk, mászkálunk és vásárolunk a legjobbakat. Bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy mindezt a városban tesszük és nem a színpadok közt ücsörögve. Ez nem az a fesztivál, ahol a nappalaidat is el tudod tölteni, jellemzően csak este vannak programok – leszámítva egy-két délutáni megmozdulást – és sátorhelyek vagy belsős szállások sincsenek. Ez viszont kitűnő alkalmat kínál arra, hogy kényelmes ágyban hajtsuk álomra a fejünket és a nap nagy részében kúráljuk a másnapot vagy csak lődörögjünk a városban és környékén.

Kinek ajánljuk?

Éppen a fent leírtak miatt azoknak, akik rengeteg fesztiválra járnak és minden szabadságukat ezekre áldozzák az évben: itt egy nyugisabb ritmus mellett lesz idő pihenni, feltöltődni is.
És azoknak, akik nagyon ritkán vagy soha nem fesztiváloznak, de kedvet kaptak: az itteni napok nem fognak megviselni, nem leszel nyakig sáros, koszos és sörhabos hajnalra és senki nem fog részegen a déli naptól nyolcvan fokosra hevült sátradra esni.

Hasznos infók:

A 2019-es Feszt!Eger május 30. és június 1. között lesz, jegyek még kaphatók ide kattintva a weboldalról.