2019. június 20.

FOO2019 – első nap – Rohadt eső

Idén nem bocsátkozunk hosszas fejtegetésekbe kedvenc fesztiválunkról, már annyiszor megtettük az előző években. Most a skála másik végét választottuk: gyors helyzetjelentést adunk nektek egy-egy napról, kiemelve a legkülönlegesebb és legemlékezetesebb pillanatokat!

A Fishing-varázslat: Köztünk és az ismerőseink közt is voltak olyanok, akiknek még kedden napközben is kérdéses volt, hogy le tudnak-e indulni szerdán a fesztiválra: volt hangszálgyulladás, kimerültség, láz, minden ami kell. Viszont – láss csodát – két órával az érkezés után, teraszokon és domboldalakon meg tóparton üldögélve mindannyian bólintottunk: sokkal jobban vagyunk, indulhat az este. A varázslat második része pedig, hogy a jobb huzatú kollégák és kolléganők is megtapasztalhatták milyen színjózanul a Fishing és kijelenthetjük: ugyanolyan csodálatos és élvezhető.

A megszokott meglepetés: Minden áldott évben meglepődünk rajta, hogy a Fishing árai mennyire barátiak és nincsenek elrugaszkodva. Kikérni az évi első sportfröccsöt és 250 Forintot fizetni: örökké meglepő marad.

Legjobb fesztiválindítás: Az Anna and The Barbies olyan jólesően, természetesen és akkor svung rock and rollal robbantotta be a nagyszínpadot, hogy jobbat rajzolni se tudtunk volna.

Nap hőse zenekar: A lezúduló, kiadós eső átírta sok mindenki estéjét, és a fesztivál rendes menetét is. Nagy hősök voltak az először a nagy-nagy színpadon szereplő Esti Kornélék is, akik másfél órás csúszással és több bizonytalan tényezőn túllépve léptek színpadra, de náluk is heroikusabb estét tudhat maga mögött a Pál Utcai Fiúk, akik a kisebbik nagyszínpadról a folyóvá avanzsált utakon pakoltak és cipekedtek át a Mivót sátorba, hogy szintén késve, de zenélhessenek a Fishing népének.

Legnagyobb napi random: Átázva, átfázva, fáradt végtagokkal, az eltolódott utolsó koncertek után úgy döntöttünk, mára teljesítettünk mindent is, így hát nekiindultunk a hazaútnak. Mivel a tó egyik csücskénél lakunk, ez általában egy jó kis kijózanító 20 perces séta szokott lenni, de most úgy döntöttünk, kipróbáljuk a kisvonatot. Egy fuvarnál sokkal többet kaptunk: gyakorlatilag egy vidámparkos hullámvasút élménnyel ért fel a vizes utakon, dombokon és lejtőkön kanyargó vonaton utazni.