2017. június 7.

A 2017-es Feszt Eger legjei

A legjobb koncert – Kiscsillag

A Kiscsillag egri koncertjén határozottan minden a helyén volt, plusz azok a bizonyos egyéb kisbolygók is mind a helyükön álltak, hogy létrejöhessen egy gyakorlatilag tökéletes koncert. A vizuál csodálatos volt, és a – lássuk be – frontemberként nem mindig kiszámítható Lovi vicces felkonfokkal és szövegtévesztés nélkül létezett a színpadon. A ráadásba befért egy Csillag vagy fecske is, szóval, határozottan köszi.

A legtáncolósabb koncert – Blahalouisiana

Az elbűvölő és szemtelenül fiatal srácok és Barbi egyre rutinosabbak a színpadon. A legkomorabb arc sem maradhatott mosoly nélkül és a legbetonosabb csípők is meg-megmozdultak az áradó energiáktól. Ehhez persze elengedhetetlenek a dallamos számok és a skandálható szövegek, de szerencsére ez itt is mélyebb tartalmakra épül. Szeretjük őket és itt is maximálisan szerethetőek voltak.18839876_1374871379270118_6611827443558187138_o.jpg

fotó: Hegyi Júlia Lily

A legneonabb koncert – Vad Fruttik

Fesztivál ide vagy oda, a Fruttik Egerbe is olyan LED-ekkel és fénytechnikával érkezett, amit más zenekar nem-fesztivál koncerten is megirigyelne. Atompontosan passzoltak a fények a dalokhoz is, mintha legalábbis nem kéz, hanem hang irányítás alatt álltak volna, azt pedig valahogy mindig jó érzés tömegben üvölteni, hogy „nekem senkim sincsen”, úgyhogy panaszra nincs okunk ezzel az élménnyel kapcsolatban sem.

A legelmerengőbb koncert – Szabó Benedek és a Galaxisok

A késői (éjfél) kezdés a legkisebb színpadon a relatíve leghidegebb estén sajnos nem vonzott annyi embert. Mennyiségében. A publikum összetételét tekintve viszont elég nívós volt Lovasi Andrással és Kiss Tibivel a második sorban. Szegények azonban hamar távozóra is fogták, miután jó pár rajongó ezt az alkalmat próbálta kihasználni dedikálásra és közös fotó készítésére.

A koncert maga pedig szinte sírt egy nagyobb színpadért, hiába nyugodtabb és kevésbé tombolós dalokról és előadásról van szó. A csodaszép számok szimbolikus szövegeikkel a mennybe tudnának menni egy-egy csinos vizuállal.

A legnagyobb közönséget megmozgató koncert – Halott Pénz

Megnéztük őket is, hátha kiderül mit tudnak. Nem jöttünk rá, de cserébe láttunk egy kedves, őszinte produkciót, aranyosan esetlen frontemberekkel és lelkes közönséggel. Marsalkó Dávid gyakorlatilag minden helyzetben meglepően emberi, Járai Márk pedig egyszerűen csak cuki. Ezeket összevetve megmosolyogtatóan hatott tőlük a „feneked a gyengém” és egyéb menő dolgok.

A legvarázslatosabb koncert – Magashegyi Underground

A Magashegyi koncertjére a kisebb, ámde talán hangulatosabb színpadon került sor. Bocskor Bíborka finom jelenlétét csodálatosan kihangsúlyozta légies, hosszú rózsaszín ruhája, a fiúk is szépek voltak, a dalok között pedig egészségesen oszlottak el a régiek és az újak. Külön köszi a Fesztivál címűért, amit már nagyon rég hallottunk élőben, és amitől tényleg elindult bennünk a szezon.

A legmulatósabb koncert – Szabó Balázs Bandája

Szabó Balázs hihetetlen energiáin annyiszor csodálkozunk el, ahányszor látjuk őt élőben zenélni. Most az utolsó nap utolsó nagyszínpad idősávban mutatta meg, mennyi mosolygás és vérpezsdítés van benne, és egy teljesen joggal lefáradt fesztiválközönséget táncoltatott meg vele, még úgy is, hogy két talán legnagyobb slágerét, a Bájolót és a Bujkálót is más verzióban játszották, mint ahogy ismertek lettek.

A legkedvesebb koncert – Margaret Island

Nemrég láttuk ugyan a Margaret Islandet a nagyszabású, Budapest Parkos szülinapozós koncertjükön, de egy délutáni, csupaszabb fesztiválos koncert mindenképp máshogy bájos, így itt sem hagytuk ki őket a szórásból. Nem is csalódtunk: a természetesség és egyszerűség határozottan jól áll a zenekarnak, a dalok jól szóltak, mi pedig egy fröccsel kezünkben tökéletes fesztivál-feelinget kaptunk.

A legpozitívabb meglepetés

Hajnali háromkor, az életet és az ivást örökre feladva, esküdve minden élő istenre, azokban az órákban, amikor taxit fogni csak kormánypárti segítséggel lehet, megjelent egy transzferbusz a fesztivál parkolójánál és azt mondta a sofőr, hogy oda visz, ahova szeretnénk. Soha jobbat.

A legszebb rész

Idén is mesés volt a fényfestés, de most különösen a legkisebb színpad sziklafalai között felaggatott fényfüzérek bűvöltek el minket. Nem szabad kihagyni.

 

��✨ @feszteger #fények #fesztivál #fényfestés #bolyki #deszép #feszteger2017 #csakazértiszene

m.a.csek (@m.a.csek) által megosztott bejegyzés,

 

A legjobb ételek és italok

A Bolyki bor és a Corner büfé maximálisan kiszolgálták az igényeinket a fesztivál területén töltött idő alatt. Az árak nem voltak nagyon pofátlanok egy Sziget Fesztiválhoz mérten, sültkrumplit szószokkal 550Ft-ért lehetett kapni, a fröccs árában meg nem volt túl nagy egyetértés, de egy viceházmester megállt 800 Ft alatt.

Összegzés

Mi jövünk jövőre is.

szerzők: bíbor lea és édes anna