2020. április 3.

Dalpremier! Kétszemközt: Tuti gimi

Reméljük, sok magyar zenehallgatásra szakítotok időt a mostani kényszerpihenőben! Ez jó alkalom lehet új zenék felfedezésére is, úgyhogy hoztunk is Nektek egy új dalt egy egészen friss, győri zenekartól, ők a Kétszemközt. Ha tetszik, stay tuned, mert hamarosan jön első nagylemezük is!

A srácok saját ars poeticájuk szerint egy őszinte belső utazásra invitálnak minket, ami néha megmosolyogtat, de semmiképp nem nevettet, néha egészen mélyre húz. Széles spektrumon operáló, magyar nyelven éneklő, szövegcentrikus alter bandáról van szó, ami 2018-ban alakult Győrben.

Akár egy rossz vicc is lehetne, amikor a punk, a rocker és a metál arc elmegy alternatív rock zenét csinálni, hiszen négy egészen különböző ember talált egymásra a zenekarban. Első koncertjük a budapesti Ellátóház-ban volt 2019-elején, azóta számos hazai nagyvárosban megmutatták magukat.  2018 decemberében jelent meg első  kislemezük Esőt mond címmel.  A koncertek alkalmával azóta már találkozhatott a közönség egészen új dalokkal is, amik a már feljebb említett hamarosan megjelenésre kerülő első nagylemez darabjai, ami a Melankólia címet viseli majd.

A most debütáló dalról így mesélnek a srácok:

A cím érdekes mert nagyban elüt a zenekar attitűdjétől. Amikor a terembe nekiláttunk ennek a dalnak rájöttünk ,hogy többünket egy gimisorozat betétdalára emlékeztetnek az első hangok, -mi lesz ebből- mondtuk egymásnak, aztán rajta ragadt ez a Tuti gimi dolog. Szövegében azonban nem olyan mókás,  a középiskolás évek kilátástalan és minden szempontból csalódott időszakáról szól.