2020. július 2.

Merüljetek el a Kicsi hullámban – íme Kemény Gabriella első videóklipje

Kemény Gabriella munkásságát már követjük egy ideje, ő volt az ország első híresebb Instagramon publikáló szerzője, 28 ezer követővel rendelkezik. Első könyve 2018-ban jelent meg Zsebuniverzum címmel, jelenleg a másodikon dolgozik. Ami a zenét illeti, dalszövegeket és dalokat is ír, idén elkészült a Twenteessel való közös dal, a Linda, amelyről mi is hírt adtunk, és amely egy szerethető, erős női karakter történetét meséli el. A Kicsi hullám hosszú évek óta az első zenei projekt, amibe belevágott, Andreinek hála.

A duó tehát Kemény Gabriella költőnő és Chezan Andrei zenei producer párosából áll. Első daluk a most megjelent Kicsi Hullám, de emellett továbbiakon dolgoznak. 

„Az alapja egy, a Zsebuniverzumban megjelent versem volt, erre kezdtünk el jammelni” – mondja róla Gabi. „Számomra a dal egy jó érzést jelent, egy olyan hangulatot, amiben jó elmerülni, egy kis szerelmi vívódással és nosztalgiával fűszerezve.”

A Kicsi Hullám úgy született, hogy Andrei eljátszotta Gabinak a dal alapjául szolgáló akkordokat, amire ő ráénekelte egy versének a sorait. A kémia rögtön létrejött köztük és érezték, hogy ebből egy nagyon szép dalt tudnak létrehozni.

„Már régóta követem Kemény Gabriella munkásságát. Felnézek rá, amiért művészetével őszintén és közvetlenül teremt kapcsolatot az emberekkel” – mondta Andrei szerzőtársáról.

A dalhoz mindjárt klip is készült, aminek rendezője Schmaus Dóra, operatőre pedig Kovács Tibor, Tibusz akit a Petőfi TV-ből ismerhettek. A klipben látható képek nagyrésze Balaton körül készült, ez lett kiegészítve néhány stúdióban forgatott felvétellel. A forgatás közben fontos szempont volt, hogy a közönség átérezze a dalt, oda képzelje magát a vízpartra. 

„Az eredeti elképzelés az volt, hogy pár másodperces „loopolt” képeket akartunk forgatni, szerettük volna átadni az érzést, amit a dal hallgatása közben éreztünk.” – mondta a forgatésról Tibusz. A végeredményt itt tudjátok megnézni: