2021. január 11.

Esti Kornél Itt maradtam az éjszakában – lemez és film

Új nagylemezzel és az albumhoz kapcsolódó egyórás filmmel zárta az évet az Esti Kornél

December közepén jelent meg az Esti Kornél Itt maradtam az éjszakában című legújabb lemeze. A 15 számos album mellett Bátori Gábor ’jim’ (sinco) készített egyórás filmet Ember Márk színművész és a zenekar főszereplésével.

fotó: sinco

Az idén 15 éves zenekar karrierjének legnagyszabásúbb kiadványával, különleges módon összegzi eddigi munkásságát. Az Esti Kornél 2018-ban megjelent ötödik nagylemeze, az „Eltűnt idő” után most korábbi dalait értelmezi át és szólaltatja meg olyan közreműködők segítségével, mint iamyank, Csernovszky Márk zongoraművész, a Soharóza kórus és a Heureka Pop Orchestra kamarazenekar. Az album ötletét a zenekar 2019-es nagysikerű Müpás előadása adta, ahol a dalok egy történet ívét végig kísérve kaptak friss és aktuális megszólalást. Az új lemezen több mint 30 művész hallható, a felvételek három különböző helyszínen, közel két hónapon keresztül zajlottak, Csernovszky Márk zongorajátékát a pécsi Kodály Központ üres hangversenytermében rögzítették.

A lemez hangulatát egy hozzá kapcsolódó egyórás film teszi teljessé, amelyben az albumon szereplő szerzemények kíséretében a zenekar többek között olyan kérdésekre keresi a választ, mint hogy „Ki ez az Esti Kornél valójában, akitől a nevüket kölcsönözték?” vagy hogy „Mit üzenhetnek a zenekar dalai a jelenlegi életünket felforgató helyzetben?”. A film rendezője, operatőre és vágója Bátori Gábor ’jim’ (sinco), főszereplője Ember Márk színművész, de narrátorként Beck Zoltán (30Y) is hallható.

Az Itt maradtam az éjszakában film itt nézhető meg: 

A lemezt az összes stream szolgáltatónál megtaláljátok, többek közt a YouTube-on is.