2021. május 27.

Csillámokkal, a Nappal és a Holddal buzdít önmagunk elfogadására a Pandóra Projekt első klipje

A Pandóra Projekt névre hallgató duót Major Dóra (Dorci) és Végh Janka (Panka) alkotják (innen a név is, PANkaDÓRA), amely idén februárban startolt. A különleges vokálokkal fűszerezett szövegcentrikus dalok indie – folk hangzásúak. A lányok azt mondják, céljuk, hogy a dalaik által elfogadják magukat az emberek.

Azokat az energiákat szeretnénk átadni Nektek, amiket mi is képviselünk. Csillogó-villogó, hangosan nevetős, de a következő pillanatban már  csendesen a sarokban zokogós, szerelmes, néha bolondos, inspiráló energiákat.” – fejtik ki bővebben a zenekari hitvallást. Ismeretségüket a Majdnem Híres Rocksuli könnyűzenei menedzser képzésének köszönhetik, aho bár csak 2020 szeptemberében találkoztak, de azonnal megtalálták a közös hangot. Mindketten öntudatos, erős személyiségek, de duóban tökéletesen kiegészítik egymást – ahogy ők mondják, akárcsak a Nap és a Hold, amely szimbólumok folyamatosan meg is jelennek az általuk publikált tartalmakban.

Az  „aki érdekel” -t fél óra alatt írtam meg éjszaka, másnap pedig átmentem Dorcihoz nótázgatni picit, mondom gyere mutatok valamit: írtam egy dalt. Alapvetően rendkívül önfejű és makacs lányka vagyok, zenében pedig válogatós. Le is tettem arról,hogy valaha találok valakit, akivel meglesz az összhang és a teljes bizalom. Elkezdtem játszani és már az első pár sor közben bekapcsolódott nana-zva és úgy szóltunk együtt, mintha ez így lett volna kitalálva. Neki is adtam a dal felét,és később jöttem rá hogy valószínűleg ezt a dalt tudat alatt már tényleg nem csak magamnak írtam.” – mondja Janka a most premierező dalról.

Dorci így emlékszik vissza arra, mi volt az a szikra, ami elindította őket: “Megkezdtük a közös utunkat, dalolgattunk és kitaláltuk, ha már igazit (még) nem lehet, összehozunk egy  virtuális live  koncertet. Tündéri közönségünknek hála olyan sok pozitív visszajelzést kaptunk és annyian  maradtak velünk végighallgatva a majdnem 50 perces standupcomedynket a dalokkal vegyítve (hoppá), hogy akkor éreztük mindketten, hogy na jó, itt valóban óriási energiák szabadultak fel, valami igazán maradandót hozzunk létre!

Április közepén már le is forgott a klip a Pandóra Projekt legelső dalához, amit Dezső Bálint rendezett. “Egy barátnőnk, Székely Zsófi – aki egyébként a kliphez és az arculathoz köthető grafikákat készítette nekünk – hozott össze minket Dezsővel, és ennél csodásabb együttállást el sem tudtunk volna képzelni! Az alapötlettel mi nyitottunk, de Dezső még kreatívabb módon tovább tudta gondolni és emellett hihetetlen tehetséges embereket is szervezett a 2 napos forgatásra, akik brutál profizmussal álltak a munkához. Ez a csapat még soha nem dolgozott így együtt klip forgatásán, így extra izgalmas volt!  Artim Rebeka tökéletesen megfogta a hangulatot a ruhákkal, kiegészítőkkel, a jeleneteket pedig csapatunk újabb fontosabb tagja, Kőváry Dani vágta “képernyőképesre”, az operatőrünk pedig Barna Máté volt.” 

Fun fact: az utóbb említett Máté egyébként a szombati forgatási napról ment átvenni Kovács László–Zsigmond Vilmos Operatőrverseny Diákfilm kategória fődíját. Szintán érdekesség, hogy a klipben szereplő randi partnerek között feltűnik többek között Beleznai Márk, aki a nemrég Cannes-i Filmfesztiválon jelölt Agapé film rendezője volt (amely rövidfilmen a klip több stábtagja is dolgozott), Kunics Olivér, az Idegen zenekar énekese, vagy Katona Peti, színész is. 

A további tervekről Dorci annyit árult el, hogy “Mivel Jankának hála, aki csak úgy ontja magából a szebbnél szebb dalokat, nyár végén tervezzük megjelentetni első nagylemezüket, amin lesz minden, nevetés, sírás, táncház, életigenlés és útkeresés.” Addig is akár ma este egy online koncerten csekkolhatjátok is a friss duót, itt, egyébként pedig kövessétek őket a Facebookon!