2021. július 9.

“művészetnek azt hívod, amit tulajdonképpen nem értesz” – új dallal jelentkezik a Meg Egy Cukorka

Egy majdnem kitört világháború, egy pandémia, egy drasztikus dohánydrágulás és egy újabb dobosváltás után új dallal jelentkezik a Meg Egy Cukorka. A FASZKIVAN a budapesti art-rock trió második albumának felvezetése, amely ősszel fog megjelenni.

A zenekar Keresem című nagylemezének első single-jével görbe tükröt tart többek között a mindennapi problémáknak, az egészségtelen életnek, a magánynak és az úgynevezett „posztmodern” művészeti irányzatnak, mely valósággal szárnyal manapság. Ezek mellett egy olyan életérzést ad át a dal, amivel – főleg az elmúlt másfél év alapján – bárki könnyen tud azonosulni.

” Azt hiszem ez lett a legtöbb öniróniát és humort tartalmazó dala a zenekarnak. A pofonok sorra jönnek, az élet már csak ilyen, de beleröhögni az arcába, azt azért mindig lehet. Ahogy azokon is csak nevetünk, akik rámondják valamire, hogy fú de művészi, mert nem értik a mondanivalót, ami gyakran nincs is” – mondta Hárs Barna, a zenekar frontembere.

2018-as Jöhet bármi című debütáló lemezük után a FASZKIVAN az első megjelenése a formációnak, ami elmondásuk szerint a készülő és a korábbi lemez hangzás- és szövegvilága között tud leginkább hidat képezni. A felvételeket Ligeti Gyuri vezérletével májusban fejezte be Hárs Barna, Mihályi Dávid és Faragó-Kádár Antal a pécsi Zajzajzaj stúdióban.

A dalhoz videó is készült, amit nem szándékoztak túlbonyolítani, szimplán magukat akarták adni. Ez érződik is az anyagon, hiszen az egészet egy telefonnal készítették a srácok Balatonszepezden egy szivárvány tövében, ahol a legendák ellenére nem találtak kincset. Mihályi Dávid, a zenekar basszusgitárosa így mesélt a klipről:

Kifejezetten utálom a videoklipeket. Szerintem borzasztóan túl vannak értékelve egy dal vagy lemez megjelenésekor, ahhoz képest, hogy mondjuk a megjelenésnek a hanganyagról kellene szólnia. Ezért mindig nyűgnek élem meg a videoklipekről való elmélkedést vagy azoknak az elkészítését. Hála istennek, ez a videó valahol görbe tükröt állít annak a mondatnak, hogy „muszáj csinálni egy klipet különben lehúzhatod magadat a budin a lemezeddel együtt.”

A zenekart legközelebb 2021. július 27-én láthatja a közönség a Művészetek Völgye összművészeti fesztiválon, aminek itt találjátok az Facebook-eseményoldalát.

További információkért látogassatok el a zenekar Facebook-oldalára.