2024. február 19.

m.a.csek szülinap: 9 év kedvenc cikkei

A kis szakadt altermacskánk kilenc életéből az első kilencedik évéhez érkezett. Kilenc cikkben emlékezünk meg rockandroll életének fontos eseményeiről. Kezdésként felidéztük azt a kilenc cikket, amire legszívesebben vagy legélénkebben emlékszünk vissza.

1. dalszövegelemzős

Különösen szerettétek, amikor egészen közelről néztünk a dalszövegekre – és azok mögé – a dalszövegelemzős cikkben. Ugyanakkor néhányan kikérték: a dalszöveg az nem vers! A vita örök erről, ti mit gondoltok?

2. frontvonal

Egyik kedvenc saját cikktípusunk, ahol egy-egy frontembert vagy frontasszonyt saját zenekarának valamilyen tematikus dallistáján keresztül elemzünk. Sok mindenki került már terítékre, Péterfy Boritól Beck Zolin át Likó Marciig. Határozottan úgy érezzük, talán ideje is, hogy újabb nevekkel bővüljön a névsor!

3. legidegesítőbb koncertre járók

Az első felkapott cikkünk a koncertjáró típusok humoros sorravétele volt. Visszaolvasva nem is változtatnánk rajta sokat – esetleg tovább sorolnánk néhány ritkább, de legalább annyira megmosolyogtató karakterrel.

4. zenészek a fenntarthatóságról

Számos számtalan fontos ügyben ismert kedvenceink álláspontja, mi ebben a cikkben a fenntartható életmódjukról kérdeztük őket. Sztárokkal könnyű menővé tenni az egyes mozgalmakat, mi pedig mindig számíthatunk alterkedvenceinkre, ha példamutatásról van szó.

5. zenésztesók

Az a sorozatunk, ahol zenésztesókkal készítünk interjút. Klasszikus, egyszerű, de nagyszerű!

6. macskás

Ezt nem kell magyarázni: rocksztárok és macskák, macskák és rocksztárok, nyilván imádtuk. Plusz jó visszaolvasni, hogy mit sem változtak azóta saját négylábúink.

7. kistehén lemezkritika

Az egyik nagy, első olyan élmény, amikor a cikkünk váratlanul megjelent egy zenekar Facebook oldalán. A lemezt meg azóta is imádjuk.

8. mindenki összeállt egy képpé

Egyik kedvenc Fishinges cikk ötletünk egyik kedvenc fotós ismerősünkkel megvalósítva: zenekarok koncert előtt ás után, Hegyi Júlia Lily kamerája előtt. Menő képek születtek, na.

9. több fényt a dobosokra

Végignézve a mostanában olyan népszerű zenekari rajongócsoportokat, nem mondhatnánk, hogy bármelyik zenekari tagok is méletatlan mellőzésben lennének. Azért a dobosok hű követői néznek szembe a legnagyobb kihívással, ha a koncerteken a kedvencük mozdulatait igyekeznek szemmel tartani. Mi ebben a cikkünkben szemléztük pár kedvenc ütősünket.