2016. július 28.

Remix és koncert a Minimyst-től

Újdonsággal jelentkezik a Minimyst, a Venus kislemezről már ismert, mitologikus történetű The Uncatchable című dal remixével – a friss anyagot a többek közt Fábián Julival is kooperáló Zoohacker készítette. Az apropó: Fábián Juliékkal A Barba Negra Trackben koncertezik a Minimyst, július 29-én pénteken, amikor is majd a dal eredetijét és a teljes kislemezt is meg lehet hallgatni igazi nyári fesztiválhangulatban, szabadtéren.

cats.jpg

A The Untouchable légies, intelligens popszerzeményét a magyar producer-dalszövegíró-dj Zoohacker a Minimyst basszusgitárosának, Benedetti Péternek a felkérésére gondolta újra. “Már az eredeti formájában is nagyon tetszett neki,így bevállalta a remix elkészítését. Véleményem szerint pont annyit rakott hozzá, hogy a dal még jobban kinyílt” – mondja Mészáros István, a Minimyst dalszerző-frontembere.

​Ha már mitológia: a Minimyst ötletének szikrája egyébként utóbbi, vagyis Mészáros István fejéből pattant ki. A kezdetben erősen az elektronika felé húzó formáció mára már teljes zenekari felállással veszi sorra a koncerteket és hangzásvilágába is egyre határozottabban kúsztak be az analóg felvételek. A csapat öttagúvá érett időközben: Szabó Bálint gitáros, Benedek Tamás dobos, Benedetti Péter basszusgitáros és Vanuscsák Bernadett vokálos teszik teljessé és egészítik ki a dalszerző-frontember zenei látomásait. A Venus EP, így a The Uncatchable is már ezzel a felállással született, a Launching Gagarin kiadó gondozásában. Az összetett, ugyanakkor kellemesen fülbeilleszthető zenei struktúra mellett izgalmas a kislemez témaválasztása is: a nőiség jelenségét és az azt kutató kétségeket dolgozza fel.
A The Uncatchable emellett egy egészen mitikus történettel is büszkélkedhet. A dal a frontember szavaival “Orpheus történetére utal, aki önhibájából elveszíti szerelmét, visszatér, és megpróbálja elhitetni magával, hogy a szabadság jó lesz és igazából ő erre született. Majd bevallja, hogy a hiányt nem lehet semmissé tenni. Akkor van vége, amikor igazán vége van…Bár drámai, ez egy élet igenlő dal…a maga módján.”
A friss dal:

A Minimyst legközelebb tehát pénteken csíphető el élőben a Barba Negra Trackben Fábián Julival és Zoohackerrel, 18:00 órától. A részletek és egyéb nyári koncertdátumok elérhetőek az esemény Facebook oldalán.