2016. augusztus 2.

11 igazi nyári dal

Van még egy kis időnk az igazi, legalábbis naptári nyárból, pont egy hónap. Használjátok ki, napfürdőzzetek, strandoljatok, menjetek fesztiválozni, szabadtéri koncertre, bulizni a nyári estékbe, amíg lehet, hogy legyen majd mire emlékezni télen! Ha más nem, legalább fejben kalandozzatok, segítségül pedig hallgassatok sok jó zenét! (Tipp: korábbi nyárváró listánkkal együtt teljes az élmény! 😉 )

beccab160f9e244868ec4be937c0b931.jpg                                                                                    kép: pinterest

1. Meztelen Diplomaták: Megyek a Nap felé

A már emlegetett nyárváró listánk is Meztelen Diplomaták dallal indult, és mivel a srácok a hazai beach-hangulat helytartói, ide is befértek természetesen. Induljunk velük arccal előre, a Nap felé!

2. Intim Torna Illegál: Örökké

Az ITI is a fény felé száll, örökké. A dalban nem egy strandos emlékkép is akad, egy helyes barnával, haverokkal, mi kell még? Buli hangulat ON!

3. Magashegyi Underground: Darazsak

A meleget vártuk eleget, szóval ne engedjük, hogy elillanjon. Ebben a dalban nem annyira egy fejet letépős-hajat rázós buli, hanem inkább egy nyugis napfényes délután képei villannak fel: álmodozós séta a napfényben, árnyékban henyélés, ebéd utáni szundi a kertben… Ugye megvan?

4. 30Y : Bogozd ki

Oké, szóval igen, most kell mindent összekuszálni, hogy aztán majd legyen mit bogozni.

5. Csaknekedkislány: Dr. Balatoni kalandja

A hihetetlenül táncoslábú és másokat is táncra perdítő Csaknekedkislány zenekar ebben a dalban nem csak egy balatoni házibulira, hanem egy kicsit mintha az időben is visszautaztatna minket, vagy csak nekünk lett kicsit retro, táncdalfesztiválos feelingünk ettől a daltól?

6. Soerii & Poolek: Brutális nyár

Buli van, őrüljünk meg, csajozzunk-pasizzunk hülye ruhákban, juhééé!

7. Vad Fruttik: Forró nyár

Korai Fruttik a sorban, és kicsit szokatlan is, mert a csapatról nem pont a dúdolgatós, könnyed hangvételű dalok jutnak először eszünkbe, de pont ezért nagyon jól esik ez.

8. Kispál és a Borz: A magyarság tengerérzése

Hallgassunk Lovira, lazán dobjuk le a bikinifelsőt, és merüljünk el ebben a vicces dalban, pont úgy, mint a magyar tengerben. Vagy mindkettőben, az a legjobb.

9. Margaret Island & Felcser Máté: Feszt szerelem

Idei nyári dal az egyik legmenőbb fiatal magyar zenekartól meg a Punnany egyik szívtiprójától. A klipben még viszonylag szerelmesen össze is bújik picit a két főszereplő, hiszen erről szól a dal: fesztivál, tánc, csillagos esték, és persze lamúr.

 

10. Kaukázus: Lángos tejföl

Annyira igaz ez a dal, hogy az hihetetlen: lángos, tejföl, egy jó fröccs, tényleg nem kell más, és erről ki nem a balatoni nyárra asszociál egyből? Már ez az egy igazság is elég lenne valószínűleg egy jó dalhoz, de ez a Kaukázus klasszikus tele van kis magyar valóságunk igazaival, mégis optimista a felhangja.

11. Takáts Eszter: Nyári dal

Levezetésnek egy dallamos, nem sokat akaró, de mégis erős Takáts Eszter dal. Ezt önmagában álmos nyári reggelekre, vagy buliból hajnalban hazasétáláshoz ajánljuk.

A teljes sort hallgassátok meg ide kattintva!

A cikk megjelenését az NKA Cseh Tamás Programja támogatta.cstpnka_1.jpg