2017. április 4.

The Luckies : Black Magic Woman – Live Session Videó egyenesen a MüPából!

A The Luckiesról már legutóbbi beszélgetésünkkor kiderült: érdemes figyelni rájuk, és rövid, egy év alatt elért kiugrásuk, meg a velük kapcsolatos sok pozitív visszhang korántsem a véletlen és a puszta szerencse műve. A srácok már akkor megsúgták, hogy idén tavasszal az egyik különlegesség, amivel készülnek, egy, a MüPában felvett live session videó lesz, amit most nagy örömmel mutatunk be először. A forgatásról Horváth Soma gitáros avatott be minket pár részletbe, aki azt is elárulta, hogy nem ez az utolsó élőképes videó nyárig, amire számíthatunk a zenekartól! 🙂unnamed-14_copy.jpg

“2016 májusában nyertesként a Müpa garázsband fesztiválról egy napnyi stúdió idővel tértünk haza. Sokat gondolkoztunk, hogy mivel is töltsük ezt ki, majd kitaláltuk, hogy kéne egy live session videó. Így megkerestük az Overground Productionst, és 4 videóhoz készítettünk session filmet. Végül nagy kedvencünket, a Black Magic Woman-t választottuk, hogy Ti is beleláthassatok miféle fless volt ott játszani.

Nem is csak azért esett erre a választásunk, mert szeretjük a dalt és 2 hetente újra visszanyúlunk hozzá, hanem mert maga Peter Green is nagy hatással volt és van mai napig ránk, és már több dalát is feldolgoztuk.Ez a dal egyébként a szokásosnál több improvizálást tartalmaz, és szeretjük is benne, hogy sosem volt még kétszer ugyanúgy eljátszva.

Maga a forgatás külön élmény volt, hiszen ez mégis csak a Müpa Bartók Béla Hangversenytermében készült. A reverb és az echo ami kb. hallható, majdnem teljesen magából a terem akkusztikájából adódik. Ahogy ez a hangversenyterem szól, az külön történet, elképesztő! Konkrétan minden egyes eleme mozgatható a falaknak, így a süket szobától a nagy visszhangig, mindent tud produkálni. Itt is köszönjük az élményt és a segítőkészségét a Müpának!”

A The Luckies következő koncertdátumait itt tudjátok csekkolni!