2017. november 19.

s(o)unday sessions: Anna and the Barbies – 4-es 6-os

Az eheti móka során az Anna and the Barbies a 4-es 6-os című dallal volt a soundcity:szeged vendége, ami egy kisebb csoda, ugyanis mág kívülről nézve is emberfelettien sokfelé kell szakadnia a zenekarnak mostanában. Filmet készítettek és turnéztatnak, koncerteznek, sorban jönnek a videóklipek a nyár végén megjelent nagylemezükről, az UTÓPIÁról, szóval hű meg ha. Azért mi még Pásztor Simit is elkaptuk pár szóra.

Hogy éreztétek magatokat a forgatáson, milyen élmény volt? Hogy esett éppen erre a dalra a választásotok?

A forgatáson szembesültünk néhány technikai jellegű problémával, nehezen találtuk meg a hangunkat és azt gondoltam nem is lesz jó a végeredmény. Ezzel szemben nagyjából százszor jobb lett, mint amire számítottam. A dallal kapcsolatban pedig úgy gondoltuk, ez a legerősebb ilyen formában interpretálható dal.

img_53992_resize.jpg

fotó: Kozák Máté

Azért összességében ugye nem áll tőletek távol az akusztikus hangszerelés?

Abszolút nem, rendszeresen játszunk akusztikusan. Van egy trió felállásunk is, ami főleg Anna részéről egészen standup show-vá szokott fajulni. Illetve van ennek az egész zenekaros változata is, Oliver Lee-vel kiegészülve. Ezek jó fajta, zenélős kikapcsolódások a szokásos őrjöngésből, személy szerint jobban is szeretem ezt a felállást. Majdnem minden dalunk át van hangszerelve ilyenkor, jól kiegészíti így a teljes repertoárt.

Sok minden történt veletek az utóbbi időben, mi a helyzet most, mivel foglalkoztok?

Készülünk a következő videóklipünkkel, ami a napokban fog megjelenni az 1980-valahány című dalhoz, illetve remix és készül belőle. Ezen kívül folyamatosan vannak koncertek és keresztbe-kasul járjuk az országot az Álmatlannal. (A zenekarról készült koncert és dokumentumfilm – a szerk.)

Hogyan szoktatok pihenni, egyáltalán mikor van erre lehetőségetek?

Ha minden jól sikerül, akkor azzal tudok a legjobban feltöltődni, ha otthon vagyok és dolgozom. A többiek szétszélednek szinte mindenfelé, általában januárban. Ha úgy alakul, akkor én is utazok, de azt annyira nem szeretem, mert ilyenkor nem foglalkozhatok azzal, amit a legjobban szeretek.

Nagy erőkkel készültök a november 25-ei koncertetekre, ami a Barba Negrában lesz és egybeesik Anna szülinapjával.

Igen, ez egy különleges esemény mindig, ugyanis ezekre a koncertekre a legnagyobb törzsrajongók is mind eljönnek, ők pedig elég sok mindent láttak már. Ezért is mindig készülünk valami extrával, látványban, hangzásban, vagy játszunk ritkábban elővett dalokat, esetleg feldolgozásokat.

A koncert részleteiért kattintsatok ide!