2018. december 23.

Adventi hangoslap Azegrivártól

itt a Lóval vagy Ló nélkül EP

Nálunk volt első lemezének premierje, most pedig újra különleges anyaggal jelentkezik Azegrivár, vagyis Magyarország egyik (ha nem a) legegyszemélyesebb zenekara. Az Advent alkalmából újragondolt dalcsokor címe Lóval vagy Ló nélkül, de a többit mesélje el maga Egri Bálint, vagyis a zenekar!

“A Lóval vagy ló nélkül egy négy >tételből< álló dalciklus, amiben megpróbáltunk a klasszicista szimfóniák mintájára haladni a téma kibontásában. Ez egy gyakorlat volt, nem nagyon volt ihletünk, úgyhogy feladatot adtam magunknak, és megpróbáltuk teljesíteni. Az adventi időszakban amúgy is sokat gondolunk ezekre a dalokra, és kitaláltuk, hogy mi lenne, ha a négy vasárnapra (kvázi a négy gyertya meggyújtása mellé), ajándékba adnánk egy-egy premiert? A kör ma, december 23-án, egy nappal Karácsony előtt bezárul: a Lóval vagy ló nélkül 2. című dal is megjelenik a Spotify-on, ezzel teljessé válik a kislemez, és meghallgathatóvá válik a telljes, kábé hét és fél perces anyag! 🙂 Azegrivár Youtube-csatornáján pedig a dalokhoz forgatott miniklippek mellett a négy dal összefűzve is meghallgathatóvá válik! Ja és persze nem mi lennénk Magyarország egyik (ha nem a) legegyszemélyesebb zenekara, ha nem kívánnánk az összes zenekari tag nevében békés és boldog karácsonyt!”

A dalok mellé pedig a zenekar üzeni, hogy lesz mire figyelni jövőre is, úgyhogy kövessétel őket facebookon és instán, vagyis az ő szavaikkal:

“Ja, és persze az Egri jövőre is vár, kijön egy vadiúj nagylemez, és néhány klippel is készülünk az Egy mai magyar dzsentri budakalászi, utolsó előadásából, ahol Mogyoró Kornél csatlakozott a bandához, aki isteni ritmusokat dobolt a dalok alá, 5 kontinens 13 hangszerén… 🙂 Szóval, ha van egy perced, és szereted az ingyen ajándékokat, hallgasd meg ezeket a dalokat, amelyek a várakozásról szólnak. Arról, hogy milyen az, amikor az ember vár. Vár. Nem is tudja talán, hogy mire, de vár. És azt kívánja: jöjjön már!”