2019. február 6.

Nyolc pont a Dürer Kertnek

Budapesti klubjaink egyre fogyatkozó ege alatt a Dürer Kert továbbra is megkerülhetetlen és kihagyhatatlan helyszín. A 2015-ben teljes felújított nagyteremben minden kedvenc magyar zenekarunk megfordult már, mi pedig természetesen mentünk velük. Sok emlék és sok benyomás ért már minket itt, alább ezeket gyűjtüttök össze. 

Egy
Elhelyezkedés

Oké, szoktunk morogni amiatt, hogy nem a belváros kellős közepén van, de be kell vallanunk, hogy azért ez nem jön mindig rosszul. Például a romantikus Városligeten át haza lehet kísérni egymást, hölgyek – urak! De aki éppen nem adná udvarlásra a fejét, annak jó opció a kapatosan lelkizés a haverokkal az éjszakai buszig, végső esetben pedig a trolira is fel lehet szállni – ha korán ér véget az este.

Kettő
Télen – nyáron

Fedett és szabadpályán is vannak előnyei a Dürer Kertnek, de leginkább az, hogy mindkét időszakot jól kiszolgálja. Tudtátok, hogy a Kertben akár 1000 fő is kényelmesen elfér? És a kényelmes alatt azt is értem, hogy van bár, pult, asztal, szék, ízlés szerint lehet cigizni és jól hallható a zenekar.

Három
Nagyobb, kisebb, legnagyobb

A Dürer nem csak már jól ismert, de rengeteg feltörekvő nemzetközi produkciót is befogad és kiszolgál igen sikeresen és ezek egy része – a silány zenefogyasztási kultúránk miatt – a kisebb termekben kerülnek színpadra. A kicsi, közepes (Room 041) és nagytermek mind különböző létszámot tudnak befogadni, így minden produkció megtalálhatja a neki való teret és töltheti meg lelkes közönségével. De ugye milyen jól össze tudunk dörgölőzni még akkor is, ha kevesebben vagyunk?

Négy
Az épület

Az, hogy az épület korábban iskolaként funkcionált, nem meglepő azoknak, akik már jártak a Dürerben, de az már inkább, hogy katolikus leányiskoláról van szó. Mindenesetre lázadó kamaszéveink (már aki kinőtt belőle valaha) minden húrját megpendítik a hosszú folyosók és az összetéveszthetetlen faajtós mosdók, tele régi és újabb idők hiteles lenyomataival. (A feliratokra meg matricákra gondolok, nem a testnedvekre…)

Öt
Akik itatnak minket

Ugyan szerencsére ez a legtöbb koncerthelyszínen így van, de attól még nagyon is fontos kitérni rá: a Dürer Kertben is kedves, fáradhatatlan, pörgős és talpraesett pultosok dolgoznak. Hála az égnek még sosem fordult elő, hogy azért ne ittuk volna meg a (felesleges) következő kört, mert nem volt kedvünk bunkó pultosokkal tárgyalni.

Hat
Amit iszunk 

A Dürer nincs pofátlanul túlárazva. Kiindulva a méretéből és elhelyezkedéséből azt azért nem lehet elvárni, hogy karitatív alapon féláron osszák a nedűt, de amit iszunk, az legalább jó minőségű. Ha voltak is nehéz afterpartyjaink otthonunk másnapos nyugalmában, az a mennyiség és nem a minőség miatt volt.

Hét
Minden is

Bár ennek a gyűjtésnek a koncerthelyszín-bemutatás a fő célja, azért ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a Dürer végtelenül sok más rendezvény helyszíne is. A teljesség igénye nélkül: LemezPiac, Játszóház, Tattoo Majális, kertmozi, életmód, sport stb.

Nyolc
Az X-faktor

Minden eddig felsorolt tényező, a társaság, a zene és egy ismeretlen összetevő. Ezek együtt azt adják ki, hogy még sosem voltunk úgy a Dürerben, hogy az ne lett volna jó és mindig szívesen megyünk újra.

A közelgő eseményeket ide kattintva megtalálod.

Cím: Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.
Facebook
Web