2024. március 2.

m.a.csek szülinap: 9 év kedvenc dallistái

A kis szakadt altermacskánk kilenc életéből az első kilencedik évéhez érkezett. Kilenc cikkben emlékezünk meg rockandroll életének fontos eseményeiről. Kérdés nem fér hozzá, hogy kedvenceink – és a tiétek is – a dallisták. Íme a legemlékezetesebbek!

1. galaxisok

Az akkor még Szabó Benedek és a Galaxisok néven futó zenekar mára már egyszerűen csak a galaxisok. Szerelem első albumra volt a rajongás és a Benedek által menedzselt közösségi csatornájukon a frontember fanyarul kedves megjegyzésével osztották meg ezt a listát. Ez is egy első alkalom volt, hogy egy zenekar interaktált velünk, szép emlékek ezek.

2. pogó a nappaliban

Talán egyik kedvenc sorozatunk, és minden bizonnyal a legszebb borítóképekkel rendelkező dallistáink, amiket Molnár Roland grafikussal csináltunk, aki nem csak a képekért volt felelős, a dalokon is ötletet velünk. Ennek a folyamnak az első darabja ez, ami így különleges helyet foglal el a szívünkben.

3. szerelmes dalok

Az egyik legkézenfekvőbb, mindenkit foglalkoztató téma, de persze az alter világot azért is szeretjük, mert sok olyan dalt találunk benne a szerelemről, ami nem sablonosan fogalmazza meg a szokásos közhelyeket. Ezen a listán 10 + 1 van ebből.

4. tüntis lista

Nem csak tüntetéshez ajánljuk ezt a listát – ami apropóján sajnos már töbször megosztotttuk veletek -, de egy kis önérzet-fokozáshoz is jól jön. Ki kell állnod magadért, az elveidért, valakiért, akit szeretsz? Tedd be ezeket a dalokat, hátha ez adja meg a kellő lökést!

5. alter koncertslágerek

Olyan lista ez, ami önmagától értetődően a repertoárunk része, és az sem meglepetés, hogy nektek is nagy kedvencetek. A legtöbb zenekarnak van egy dala, amit szentségtörés lehagyni az esti setlistről. A legnagyobb rajongók egy része időnként kicsit meg is unja, fesztiválon meg az is örömmel ugrál és énekel rá, aki csak hallomásból ismeri a fellépőt.
Érik a folytatás, hiszen az eltelt több, mint nyolc év alatt sok, szívünknek kedves zenekarral bővült a paletta.

6. dalok karanténra

Bár szerencsére most már kicsit furcsa és messzi álomnak tűnik csak, az elmúlt 9 évünkben egy karantén időszak is volt, és hát mi más is segíthetne bármilyen nehéz időszakban a legjobban, mint a zene. A covid apropóján párat ti is küldtetek nekünk a hasonló esetekre való kedvenceitekből, amiket ebben a cikkben gyűjtöttünk össze.

7. női neves dalok

Egy régi kedvenc, ami nagyot ment annak idején. Lehet, hogy ebből össze tudnánk szedni még egy kört azóta?

8. üvöltve-sírós dalok

Ez szintén egy régi kedvenc, de mindig aktuális. Nincs is jobb, mint koncerteken, vagy épp otthon egyedül kikiabálni minden bánatunkat egy éppen erre passzoló dalban!

9. dalpárok

A végére egy nem klasszikus lista, hanem olyan dalpárok jönnek, amik hasonló címmel, vagy témával rendelkeznek. Nagyon szeretjük.