2015. szeptember 16.

Jé, ők magyarok?

Hallgatod a rádiót, önfeledten dúdolgatod azt a jó kis angol számot, közben arról álmodozol, hogy milyen jó is lenne megnézni a zenekart egy londoni klubban. Aztán a műsorvezető bemondja az énekes polgári nevét is, és rájössz, hogy bármikor megnézheted, hiszen hazai előadóról van szó… Jöjjön 5 magyar csapat, akik simán megállnák a helyüket külföldi fellépőként is!

maxresdefault.jpg

Manoya

Polgári nevén Hodosi Enikő, a Neo dalszerzőjeként/énekesnőjeként már belopta magát a szívünkbe, de Manoyaként sem okoz csalódást. Első nagylemeze 2012-ben jelent meg, Hundred Arms címmel.

Grand Mexican Warlock

A keményebb műfaj szerelmeseinek minden bizonnyal nem kell bemutatni a Grand Mexican Warlock pszichedelikus világát. A srácok már két nagylemezt is letettek az asztalra, pozitív kritikák egész sorát begyűjtve a hazai zenei sajtóban.

Turbo

Ha már pszichedelikus rock, nem hagyhatjuk ki a listából a Turbót sem, akik idén ünneplik 10. születésnapjukat. Érdekesség, hogy a zenekar dobosának, Delov Jávornak köszönhetjük a Random Trip koncertsorozatot.

Muriel

A többek között a Red Hot Chili Peppers legjobb pillanatait idéző Muriel viszonylag új csapat a színtéren (2014-ben jelent meg első lemezük), de a Ki mit tube-ba beküldött dalaiknak köszönhetően várhatóan szélesebb közönséget is meg fognak hódítani.

Bin-Jip

Sötét, borongós trip-hoppal kényezteti a zenerajongókat a Harcsa Veronika vezette Bin-Jip. Vera természetesen jazzénekesnőként külön is felférne a listánkra…

Tudjátok folytatni a listát?

Szerző: Soós Levi