2017. október 30.

Nagyon jön a vérfrissítés: itt a MADRAPUR második EP-je

Kijött az alt-pank jóságban utazó MADRAPUR második kislemeze. Az előző EP-hez hasonlóan a „Rosszra hold” című korong is dalszövegvideókkal jelenik meg, és a 2018 elején érkező tizenhárom számos nagylemez („Jóra nap süt, rosszra hold”) utolsó előfutára. A most debütáló dalok közül három a lemezborítóhoz igazított, statikus hátterű szövegvideót kapott, a Hidas című számban pedig visszatér az előző kislemez egysnittes próbatermi csapatása. A felvételi munkálatokért ismét az Esti Kornél és Pegazusok Nem Léteznek zenekarokból ismert Lázár Domokos felelt.

madrapur-1739-vsz.jpg

Most íme itt a „Rosszra hold” kislemez a dalokat szerző Kozma Máté és Szabados Gabi kommentárjával.

HÁTAD KÖZEPÉN – Ha volt már csajod, biztosan veled is előfordult, hogy érthető vagy érthetetlen okokból iszonyatosan berágott rád. Megvan? Na, ez a dal pont erről az állapotról szól. Amikor a sértett fél a háta közepére vagy éppen oda se kíván téged. Aztán az idő múlásával nyilván elmúlik a harag, újra nyugi lesz, majd kezdődik minden elölről. Ördögi körforgás. Ahogy a legtöbb dalunkban, ebben sem akarunk nagyokat mondani, azt gondoljuk, hogy ennek a számnak épp az egyszerűség a nagyszerűsége. 

HIDAS – Versből született dal. Sajnos vagy nem, ezért nincs klasszikus értelemben vett refrénje. 2009 táján volt egy hosszabb időszak, amikor felújítás miatt nem engedték át a forgalmat a Margit hídon. Ez akkor nagyon sok bosszúságot okozott nekem, és egy közepesen ittas pillanatban kiíródott belőlem a sztori. Hatalmas felfedezést tettem, miszerint Budapest hídjai közül néhánynak női neve van. Így lett Margitból egy megközelíthetetlen, makacs nőszemély, az Erzsébet hídból – amin a legnagyobb az áthaladó forgalom – pedig egy könnyűvérű lotyó. Fiatalon voltak ilyen agymenéseim.

OLDÓDJ FEL – Képzeletbeli szakítás egy képzeletbeli lánnyal. Elég régi dal, körülbelül tizenhat évesen írtam. Sok Beatles-t hallgattam akkoriban, barátnőm meg nem volt, szóval ki kellett találni valamit. Ez lesz a közelgő nagylemez legnyugisabb száma, de azért nagyon szeretjük. Ha felcsendül a koncerten, a srácoknak legalább lesz lehetősége kimenni sörért vagy csurgatni. A lányok azért reméljük, maradnak.

TINI – Ez a dal viszont annál is valóságosabb. Kicsit túldramatizált verziója egy kapcsolatnak, amolyan bocsánatkérés a csajomtól azért, hogy olyan vagyok, amilyen. A végére persze megadtam magamnak a bizalmat, hogy ne változzak meg. Gabi kérdezte egyszer, hogy miért nincs olyan számunk, ami egy lány szemszögéből mesél. Mondtam, hogy nekem speciel van! A szöveg tehát egy női szereplő nézőpontját mutatja be, a zenét pedig egy Gabinál töltött gitározósdi közben írtam, amíg ő telefonált. Kezdetben “Tini Himnusznak” csúfoltuk, később szimplán Tinivé kopott.

Ha élőben is meghallgatnád a srácokat, november 9-én este 20:30-tól a Kuplungban megteheted, részletekért katt ide. A koncerten a közelgő nagylemez teljes anyagán kívül rendhagyó módon új dalok is felcsendülnek a második, még csak gondolati stádiumban lévő albumról. Na, de ne szaladjunk ennyire előre! November 9-én, csütörtökön irány inkább a Kuplung!