2015. május 26.

AlteRába, 2015 – jelenlegi formájában az utolsó

Az AlteRába nem szűnik meg, de átalakul. A fesztivál idei sajtótájékoztatóján többek között erről is szó volt. A Nyugat-Dunántúl egyik legmeghatározóbb zenei eseményére júliusban a határon túlról, Ausztriából is várnak vendégeket, a Picture On látogatói pedig ingyenesen vehetnek részt a koncerteken. 

zolialteraba.pngJövőre – 2016-ban – a helyszín marad, ám az arculat jelentősen változni fog. Hegedüs László (fesztiváligazgató) külön kiemelte, hogy a családias hangulat viszont marad. Megújuló technika, fényelemek, bővülő infrastruktúra, és egy vadi új nagy színpad várja majd a látogatókat. A hat esztendeje futó arculat már idén is apróbb változásokon esett / esik át, azonban a nagy váltás csak jövőre érkezik. 

A látogatók és zenekarok körében is egyaránt kedvelt, elismert fesztiválról van szó, ám célul tűzték ki a bérlet- és jegyárak befagyasztását. Akik pedig idén bérlettel érkeznek, azok jövőre kedvezményre is számíthatnak.

Az AlteRába és az osztrák Picture On évek óta együttműködnek. Hansjörg Schrammel – a bildeini fesztiváligazgató úgy gondolja, érdemes volna az „AlteRábás” elképzelést a határ túloldalán is meghonosítani, hiszen míg Körmenden csak magyar zenekarok lépnek fel – köztük regionális, fiatal és helyi együttesek – addig náluk a fesztivál egyelőre nem tud megélni külföldi formációk nélkül. A két fesztivál látogatói kedvezményt is kapnak, az AlteRába bérletesek 25% kedvezményt kapnak a Picture On-ra, míg ez utóbbi látogatói ingyen jöhetnek Körmendre koncertezni. 

A sajtótájékoztatón Hegedüs László azt is elmondta, 2015-ben újra vendégül látják a helyi Szociális Szolgáltató és Információs Központ, Fogyatékos Nappali Intézményének tagjait, akikkel már régi barátságot ápolnak. A
főszervező felhívta a figyelmet arra is, hogy érdemes időben beszerezni az 5 napos tiketteket, mivel a várakozásoknak megfelelően a bérleteknek már több mint a fele elfogyott. A jegyelővételesek két további körmendi rendezvényt is kedvezménnyel látogathatnak. (RÁBASTOCK Fesztivál: június 12.-13., Hip-hop fesztivál: június 27.)

A kempingezők az idén is számíthatnak a Szentgotthárdi Spa & Wellness belépőjegyeire, valamint számos egyéb ajándékra. Sátrazni ezúttal is rendkívül kedvezményes feltételekkel lehet a Bárkaházban a Körmendi
Kulturális Központ jóvoltából.

alteraba-300x250.jpgA 6. AlteRába Fesztivált 2015-ben július 14. és 18. között rendezik meg a Rába Szabadidőcentrumban. A bérletek fele már elfogyott, érdemes sietni, ha valaki azzal szeretne jönni a fesztiválra!

A fellépők között a 30Y, Vad Fruttik, Kiscsillag, Péterfy Bori & Love Band, Anna and the Barbies, HS7, Magashegyi Underground és még sokan mások. 

További részletek, jegyinformációk, napi bontás: www.alterabafesztival.hu vagy keressétek őket facebookon!