2015. december 8.

Hogyan töltsük értelmesen a szilvesztert? Avagy Esti Kornél villáminterjú

Körbejártunk pár zenekart a ki sem kerülhető évzárós, szilveszteri feelinget behozós kérdéseinkkel. Az Esti Kornél kapcsán Lázár Dodi válaszolt nekünk karácsonyi ajándékokról, közös zenekari szilveszterről és egyetemista kínokról. 

macsek_aa_2.jpg

m.a.csek: Közeleg az év vége. Hogyan éltétek meg az elmúlt évet? Mik voltak a legfontosabb események, a legnagyobb változások? Tudtok-e egyáltalán januártól decemberig tartó időszakokban gondolkozni, vagy egy zenekari év határait inkább a szezonok határozzák meg?

Dodi: Kicsit távolabbról indítanék. 2014 alapvetően a harmadik nagylemezünk, a Ne félj elkészítéséről és egy új, akusztikus műsor megalkotásáról szólt. 2015-re “beérett” ez a lemez, magunkhoz képest nagyon sokat koncerteztünk, gyakorlatilag az összes jelentősebb városban játszottunk legalább egyszer ebben az évben. Közhely, de tényleg az van, hogy egy nagylemeznek, pontosabban a rajta lévő daloknak kell kb. egy év ahhoz, hogy igazán beégjenek. Ebben az évben gyakorlatilag minden koncerten azt tapasztaltuk, hogy jelentősen nőtt a korábbi évekhez képest a nézőszám és az emberek nagy része tényleg az összes dalszöveget tudja. Szerintem ez az év – a természetes klubszezon-fesztivál periódusoktól eltekintve – egy egészként van bennünk. Elvittük a Ne féljt mindenhova, közel kerültünk a közönségünkhöz. Ez egy marha jó érzés.


m.a.csek: Mik a tervek, hogyan zárjátok 2015-öt zenekari szinten?

Dodi: Lesz még egy Debrecenünk (fb event) és egy szilveszteri Corvintetőnk (fb event). Bármennyire is meglepő, még sosem játszottunk szilveszterkor, pedig már tök régóta tervezzük. Szabó Benedekékkel és a Kaleffel játszunk, utána pedig szokásosan Tesco Disco táncház, szóval most van legalább valamennyi esély arra, hogy végre értelmesen töltjük el a szilveszter éjszakát (már ha az Imiéknél gátlástalanul bulizást (Veres Imi- gitár, a szerk.), vagy az otthon az ágyban nyakig betakarózva Woody Allen-film nézést nem tekintjük értelmes újév köszöntésnek).

m.a.csek:
Amellett, hogy együtt zenéltek, elég jó barátok is vagytok. Szoktatok együtt karácsonyozni vagy szilveszterezni?

Dodi: A szilveszterezős kérdést, azt hiszem, már meg is válaszoltam. Én mondjuk speciel ezekből eddig mindig kimaradtam, mert általában január másodikára vagy harmadikára esett mindig valami brutál egyetemi vizsgám és ugye én mindig is nagyon felelősségteljes ember voltam, ami azt illeti. Bár ez mondjuk Áronról (Bodor Áron – ének, billentyű, a szerk.) is elmondható, mert ő pl. most hétvégén lenyomta velünk a pécsi koncertet, másnap délben pedig elkápráztatta a siófoki felsőfokú angol-nyelvvizsga bizottságot, majd este ismét átváltozott rockzenésszé és utánunk jött Szekszárdra. Egyébként idén tényleg együtt karácsonyozunk, mert december 26-ra esik a debreceni koncertünk, úgyhogy teli hassal és remélhetőleg a mostaninál kisimultabb arccal karácsonyozunk majd a debreceni közönséggel együtt.

m.a.csek:
Ha az egész zenekarnak lenne egy közös levele a Jézuskához, mit kérnétek?

Dodi: Fülmonitort mindenkinek!

Az Esti Kornéllal kapcsolatos decemberi nyereményjátékunkat keresd a facebook oldalunkon 12.09. és 12. között!